Aceste laptopuri oferă o combinație de putere de joc și performanță la locul de muncă cu placa RTX 3080.

Vânzările de PC-uri rămân în continuare dinamice, iar laptopurile sunt principalele motoare. Unul dintre motive este, probabil, modul în care a evoluat hardware-ul pentru jocuri. Laptopurile de gaming nu mai sunt voluminoase și prea grele pentru a fi transportate. Lenovo a prezentat în acest an gamele Legion 5 și Legion 7, care reprezintă, potrivit producătorului, "o tranziție importantă în această generație", cu mai multe schimbări relevante precum trecerea la memoria DDR5, o baterie mai mare, un alt raport de ecran sau un nou design. Laptopurile Lenovo Legion 2022 sunt mai subțiri și mai sobre decât sunt în mod obișnuit PC-urile de gaming și au un șasiu metalic, astfel încât au dubla funcție de a fi potrivite chiar și pentru jocuri solicitante și pot fi luate la o întâlnire de afaceri fără a atrage prea mult atenția și, cu toate porturile pe spate, biroul este mai ordonat.

Lenovo Ideapad – oferte

A 12-a generație de procesoare Intel și memorie DDR5

Seria 7 este nava amiral a laptopurilor Lenovo Legion, cu versiunea puternică 7i și cea ușoară Slim 7i, care sunt echipate cu procesoare Intel Core i9-12900HX din a 12-a generație, cu 40% mai rapide decât generația anterioară, placa video este GeForce RTX cu configurații de până la 3080ti, iar memoria este DDR5 (în funcție de model, au unul sau două sloturi). Bateria este cea mai mare pe care o poate avea un laptop, de 99,9 W, cu două opțiuni de încărcare, prin cablu la 300 W și prin unul dintre porturile sale USB-C la 135 W. Bateria are o durată de viață de până la 7 ore, deși pentru jocuri este recomandabil ca computerul să fie conectat la rețeaua electrică. Laptopurile Legion vă permit să indicați dacă cerințele grafice ale jocurilor video necesită ca computerul să fie la capacitate maximă, chiar și cu prețul unui consum mai mare al bateriei, sau dacă acesta este utilizat pentru alte activități de economisire a energiei.

Lenovo Ideapad – oferte

În ciuda acestei puteri crescute, dispozitivul se încălzește mai puțin datorită sistemului Legion Coldfront 4.0, un sistem de disipare mai silențios (sub 38 de decibeli), care folosește palete de ventilator mai subțiri, permițând utilizarea a 31% mai multe palete și, de asemenea, are o pastă termică care durează mai mult. În plus, sistemul de ventilație cu cameră de vapori a fost îmbunătățit. În interiorul unității, temperatura este înregistrată în diferite puncte pentru a regla ventilația în cel mai bun mod posibil. Conectivitatea este Wi-Fi 6E, care garantează o lățime de bandă specifică pentru jocuri, iar stocarea se face cu SSD-uri de generația a patra (în funcție de model, există unul sau două sloturi).

Taste care răspund la diferite presiuni

Tastele WASD de pe Lenovo Legion 7i răspund cu acțiuni diferite în funcție de presiunea folosită în jocurile video – atacurile vor fi mai puternice și vehiculele sau personajul va merge mai repede cu cât tasta este apăsată mai tare, iar o schimbare de design a tastelor ajută la prevenirea deteriorării acestora în timpul utilizării. Luminile RGB sunt diferențiate în funcție de tastă și, în cazul seriei 5, de zonă.

Lenovo înlocuiește Legion 5 și 7 cu un format de ecran 16:10 în loc de 16:9, care permite un plus de competitivitate pentru că ai o vedere în plus pe care adversarul tău nu o are, aceste ecrane sunt de 16" și au o rată de reîmprospătare variabilă pe Lenovo Legion 7 între 165 și 240Hz.

Lenovo Ideapad – oferte

În ceea ce privește software-ul, pe lângă Legion Arena, pentru a unifica toate platformele de gaming la care suntem abonați, există Lenovo Vantage for Gaming pentru a ajusta și personaliza în timp real caracteristicile ecranului, performanța sau iluminarea; mai mult, potrivit Lenovo, dacă la iluminare este atașat sunetul Nahimi, se aprind și RGB-urile indicând de unde provine sunetul. coral