Salarii bugetari 2020. Legea privind majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Salarii bugetari 2020. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea salariilor de baza ale personalului din mai multe institutii.

Legea completeaza anexa nr. III la Legea-cadru nr.153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Salarii bugetari 2020. Cine primeste salarii mai mari?

"Incepand cu drepturile salariale aferente lunii urmatoare celei in care intra in vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minoritatilor nationale se majoreaza cu 100%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare", prevede actul normativ.

De asemenea, "incepand cu drepturile salariale aferente lunii urmatoare celei in care intra in vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autoritatii Rutiere Romane si Autoritatii Navale Romane se majoreaza cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare".

 Salarii bugetari 2020.  Proiectul mai prevede ca, "incepand cu drepturile salariale aferente lunii august 2020, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul din cadrul bibliotecilor nationale sau de importanta nationala, Bibliotecii Academiei Romane, precum si din cadrul muzeelor de importanta nationala, se majoreaza cu 30%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare".

coral