În curând, o prevedere legală ce vizează Legea Pensiilor va aduce o schimbare majoră care îi vizează pe toți pensionarii. Astfel, misiunea pensionarilor va fi mult mai ușoară de-acum înainte prin dispariția unei adeverințe. Aceasta nu va mai fi necesară la dosarele depuse fie pentru plata retroactivă a contribuțiilor ori pentru limită de vârstă.

Casa Națională a Pensiilor Publice a făcut un anunț important pe site-ul oficial. Reprezentanții CNPP anunță o schimbare majoră la Legea Pensiilor cât de curând. Astfel, toți pensionarii sunt vizați de această prevedere legală, care urmează să intre în vigoare în scurt timp. Modificarea se referă la dispariția unei adeverințe ce nu va mai fi necesară în viitor.

Legea Pensiilor are parte de o nouă schimbare

De acum înainte, misiunea pensionarilor va fi mult mai ușoară. Odată cu punerea în aplicare a deciziei Casei Naționale a Pensiilor Publice, persoanele care au încheiat contracte de asigurare socială în baza OUG nr. 163/2020 cu plata retroactivă a contribuţiilor de asigurări sociale şi care doresc să depună dosar de pensionare pentru limită de vârstă sunt vizați de această măsură.

În atenţia persoanelor care au încheiat contracte de asigurare socială în baza OUG nr. 163/2020 cu plata retroactivă a contribuţiilor de asigurări sociale şi care doresc să depună dosar de pensionare pentru limită de vârstă.

În acest moment ne aflăm în plin proces de aplicare a prevederilor acestui act normativ, astfel că persoanele care au încheiat astfel de contracte pot beneficia de recunoaşterea perioadelor de asigurare în scopul deschiderii drepturilor de pensie de limită de vârstă, urmând ca, după depunerea dosarului de pensionare, să primească decizia de pensionare în termen de maxim 45 de zile.

Având în vedere că informaţiile privind stagiul de cotizare realizat în baza unui astfel de contract de asigurare vor fi preluate automat din modulul informatic dedicat acestei activităţi, nu este nevoie de eliberarea unei adeverinţe care să facă dovada perioadei asigurate, aplicaţia informatică pentru implementarea acestui act normativ urmând să fie funcţională în scurt timp iar beneficiarii noştri vor primi drepturile de pensie care li se cuvin.”

Vor apărea modificări la nivelul Caselor de Pensii din județe

Aflată în plină campanie electorală, Violeta Alexandru anunță schimbări radicale la sucursalele Casei de Pensii din țară. Ministrul Muncii transmite un avertisment fără precedent către angajații care nu vor respecta regulile. Oficialul de la Palatul Victoria vestește demiteri pentru toate neregulile descoperite în viitor.

În acest context, faptul că Legea Pensiilor va cunoaște o schimbare, vine ca o consecință la procesul de reformare a activității Casei Naționale de Pensii. De asemenea, modificarea este anunțată la doar câteva zile după declarațiile războinice ale Violetei Alexandru. Șefa portofoliului de la Ministerul Muncii a promis o altă atitudine a personalului de la Casa de Pensii într-un interviu recent… coral