Licitația pentru unul dintre cele mai importante proiecte de investiții  din Cluj, revitalizarea malurilor Someșului, cunoscut generic ca „Rethinking Someș”, va fi lansată până cel târziu în luna noiembrie, susțin autoritățile.  

Proiectul presupune, printre altele, realizarea a două noi poduri peste Someș, dar și extinderea spațiilor pentru bicicliști și pietoni. Unul dintre obiectivele investiției îl reprezintă și punerea în valoare a malurilor Someșului în zona parcului Armătura. Pentru ca investițiile să poată fi realizate, consilierii locali au votat demolarea unei clădiri aflate în paragină din zonă. Este vorba despre imobilul care deservea vestiarele și spațiile administrative ale terenurilor de sport „Armătura”, din apropierea benzinăriei de pe strada Oașului.

„Sunt două etape: prima, de la intrarea în oraș, dinspre Florești, până la podul Horea. Cea de-a doua, parcul Armătura, care în aceeași etapă are și platoul Sălii Sporturilor Horia Demian. Toate aceste proiecte, în această toamnă, octombrie-noiembrie, vor pleca în procedură de licitație pentru ca să poată fi utilizați banii europeni”, a spus primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local

Proiectul de revitalizare a malurilor Someșului a fost propus de o companie spaniolă, în urma unui concurs internațional de soluții. Valoarea lui este de aproximativ 167 de milioane de lei, din care aproximativ două treimi sunt bani europeni.

Municipalitatea clujeană a semnat în această primăvară contractele de finanțare europeană pentru zona 1 – Lunca Someșului Mic, respectiv pentru zonele 2 și 3, Parcul Armătura și Platoul Sălii Sporturilor.

coral