Practicarea exercițiilor de yoga nu te ajută doar să pierzi în greutate. În schimb, această activitate este potrivită pentru oricine își dorește să atingă un echilibru mai bun în interior și să devină conștient de unicitatea sa ca ființă umană. O rutină zilnică cu mișcările de bază poate fi însă efectuată într-un mod mai eficient cu ajutorul accesoriilor. Iată de ce să cumperi o saltea de yoga!

Cum recunoști o astfel de saltea?

Deși denumirea te poate duce cu gândul la o saltea asemănătoare cu cea de pat, realitatea este diferită. Saltelele de yoga sunt covorașe create din diferite tipuri de materiale, care au devenit apreciate datorită faptului că ajută la stabilitate și previn alunecarea mâinilor în timpul exercițiilor. Cu alte cuvinte, riscul de a exista accidente în pozițiile dificile sunt reduse și există mai mult confort.

Aceste produse au fost populare în anii ‘90, fiind folosite încă de pe atunci la scară largă. Chiar dacă în prezent ești începător, cu o saltea yoga vei putea în timp să-ti mărești flexibilitatea și să efectuezi o gamă variată de mișcări. De asemenea, sunt șanse mai mici să menții postura incorectă.

Cum este afectată salteaua de grosime, lungime și înălțime?

Grosimea saltelei poate avea un impact puternic asupra modului în care te simți. Dacă alegi un model foarte subțire, în timpul exercițiilor de stretching pot apărea dureri și vânătăi. În schimb, nu este recomandat nici să alegi o saltea groasă, deoarece aceasta face pozițiile de echilibru să fie mai grele.

Salteaua Insportline Sunshine este o soluție excelentă, în special dacă ai nevoie să practici și pilates sau aerobic. Aceasta are grosimea de doar 4mm, iar dimensiunile sale sunt de 183×61 cm. Vrei o alternativă? Alege un model precum Sportmann Trikona.

Această saltea are grosimea de 0,6 mm, oferind protecție pentru spate, genunchi, șolduri și încheieturi. Un alt beneficiu este rezistența sa la transpirație și umezeală, care împiedică pătrunderea bacteriilor și formarea mirosurilor neplăcute.

Ce material trebuie să aibă o saltea de yoga?

Majoritatea saltelelor yoga sunt create din PVC, însă există și modele realizate din cauciuc sau bumbac. Produsele din prima categorie au devenit foarte cunoscute, datorită faptului că au prețul redus și pot fi utilizate ani de zile.

Aderența acestora este ridicată, fiind foarte ușor să menții poziția inițială și să treci de la o postură la alta. Acesta este un avantaj major pentru cei care practică exerciții aproape de sol, menținute pe un timp îndelungat. Dezavantajul poate fi însă faptul că materialul nu se dezintegrează în mod natural.

Dacă îți dorești o alternativă prietenoasă cu mediul înconjurător, achiziționează o saltea yoga alcătuită din cauciuc sau bumbac. Aceste modele trebuie curățate frecvent cu o cârpă umedă, pentru a-și păstra textura. Sunt foarte utile pentru cei care vor să practice tipuri de yoga active, cum ar fi power sau hatha.

De unde să achiziționezi saltele de yoga?

Atunci când îți dorești o saltea yoga de calitate, găsirea acesteia poate deveni o adevărată provocare. Din fericire, poți face lucrurile mai simple dacă alegi un magazin online. Aici găsești saltele yoga și accesorii pentru acestea începând de la 49 de lei!

.

 

 

 

 

coral