Linia de cale ferată Cluj Napoca-Oradea va trece printr-un proces de modernizare, în urma unui proiect din fonduri europene și de la buget în valoare de 7,3 miliarde de lei.

Reabilitarea și electrificarea căii ferate va reduce semnificativ timpul parcurs între cele două orașe. În cadrul aceluiași proiect a fost inclus și pasajul peste calea ferată de la Tăietura Turcului, o zonă cu trafic foarte greu.

Primarul Emil Boc a scris: „Acord de implementare a proiectului Electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor. Dupa reabilitare si electrificare, distanta Cluj – Oradea va fi parcursa in 1:45 min in loc de 3 ore cat este durata in prezent. De asemenea, va fi realizat si pasajul de cale ferata “Taietura Turcului” cu impact major pentru decongestionarea traficului in zona.

Impreuna cu ministrul transporturilor, Lucian Bode, si cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, am semnat acordul de implementare a proiectului Electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor.

Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni, executia lucrarilor va avea loc in perioada aprilie 2021-octombrie 2024.

Valoarea proiectului este de 7.301.433.356,42 lei, plus TVA, fonduri europene si de la buget.”