Un videoclip postat pe Facebook a devenit viral. Imaginile surprind angajaţi RADP Cluj care stropesc străzile, iar cei care au distribuit videoclipul sunt de părere că este folosită o substanţă cu scopul de a îmbolnăvi populaţia, anunță alephnews.ro.

Chestionaţi de realizatorul filmării, cei de la RADP Cluj spun că respectiva substanţă este pentru insecte, însă persoana care filmează nu crede în această ipoteză, din moment ce în această perioadă a anului nu mai sunt insecte.

Videoclipul a adunat 18.000 de distribuiri şi aproape 2.000 de comentarii, multe care conţin teorii ale conspiraţiei.

„Stropesc cu un produs care atacă plămânii, chiar nu vă dați seama?”, „Ne otrăvesc noaptea, că hoții”, „Când au văzut că sunt filmați au și luat-o la fugă! Rușine să le fie! Cine știe cu ce porcării stropesc, ca să îmbolnăvească populația!” sau „Stropește să luăm covidul din substanță”.

Adevărul este că substanţă li se adresează ploşniţelor, iar acţiunea a venit chiar la cererea locuitorilor din Cluj-Napoca. Cu toate acestea, cele mai multe persoane care au comentat tot nu cred în acest motiv: „Probabil soluția lor are treabă cu testele, să iasă pozitive… de aici reies atâtea cazuri de Covid… văd că mesajele sunt șterse”.

Primarul Emil Boc s-a luat cu mâinile de cap când a auzit că sunt clujeni care cred că tratamentul fito-sanitar făcut pe străzile orașului noaptea ar fi un experiment de îmbolnăvire a populației cu COVID.

”Am trecut de faza asta. E o tâmpenie, se fac tratamente fito-sanitare în limitele prevederilor legale, anunţate din timp. Chestiunile astea, îmi pare rău că îmi luaţi timpul să le povestesc. Ce să lămurim prostia, nu mă puneţi că comentăm toate tâmpeniile şi aberaţiile din lume",  a declarat Boc la un post de radio. 

coral