Locuitorii din Plopilor Vechi, un cartier din Cluj Napoca, au formulat o petiție către Emil Boc pe care îl roagă să îi scape de un consumator de droguri care agresează pe stradă femei însărcinate.

”Comunitatea din cartierul Plopilor Vechi, vă semnalează următoarea problemă față de care aparent nu există soluții: pe străzile cartierului nostru, umblă zilnic un bolnav psihic extrem de agresiv (după cum puteți citi în anexe mărturiile celor care au avut tangențe cu el).

În urmă cu două săptămâni, acest om a urmărit o studentă care îşi plimba câinele, a spart geamul unei scări de bloc şi a intrat după ea. Norocul ei a fost că în acelaşi timp coborau nişte vecini, agresorul a fost prins şi predat poliției. Poliția l-a dus la psihiatrie unde a stat 7 zile, dar acum îl putem vedea din nou zilnic pe străzi. De asemenea, se știe că el a fost implicat în mai multe furturi, agresiuni și distrugeri de mașini, deci problema este una veche.

După cum se vede, responsabilitatea este pasată de la o instituție la alta, între spital şi poliție, în timp ce un agresor se plimbă liber pe străzile oraşului.

Având în vedere că omul în cauză este cunoscut ca fiind şi consumator regulat de etnobotanice şi spitalul de psihiatrie tratează doar cazurile acute, care este soluția primăriei pentru dependenții cronici, care par să se înmulțească de la an la an în Cluj-Napoca?

Date fiind cazurile regulate de agresiuni, furturi şi distrugeri de maşini din cartierul nostru, de ce nu vedem niciodată patrule ale poliției locale?

Comunitatea noastră este terorizată, femeilor le este frică să iasă singure seara pe stradă, mamelor şi bunicilor le e frică să iasă cu copiii mici şi bărbaților le este frică să-şi lase neînsoțite soțiile/prietenele.

După cum puteți vedea din imagini, comportamentul individului escaladează şi, dacă nu facem ceva, în scurt timp vom avea parte de o dramă ca în Caracal! Vecinilor lui Dincă li s-a reproşat că n-au spus nimic deşi cunoşteau situaţia… noi spunem în speranța de a fi ascultați!

Vă rugăm să luați act de această problemă a comunității noastre, să ne dați un răspuns (vom depune şi la primărie această scrisoare) şi să veniți cu nişte soluții concrete.

Semnatari:
Traian Daniel Mihai – Președinte Plopilor 38
Razvan Dilimot – Președinte Plopilor 40
Claudiu Copaciu – Președinte Plopilor 36
Florin Ţîra – Președinte Plopilor 34
Elena Enea – Președinte Plopilor 32
Alexandru Mâță – Președinte Plopilor 26
Cosmin-Marius Morar – Președinte Plopilor 20
Traian Tagurean – Președinte Plopilor 10

Adriana Draiman, Makszin Dacian, Amanda Bentea, Rotaru-Wagner Alexandra, Roxana Corina Maria, Ligia Marie, Eugen Pavel, Diana Tagurean, Dana Utiu, Adela Carmen Novac, Georgiana Maria Mâță, Adriana Bara, Cristian Bara, Valentina Pavel, Iolanda Kaltenbacher, Nelus Dragomir, Adriana Copaciu, Aștilean Corina, Lucian Tompa, Laura Essig, Toth Alina-Andreea, Deak Andras, Marioara Safta, Pop Daiana, Gabriela Sima, Ionut Iviniciu, Alina Zinca, Patricia Pop, Kocsis Tunde, Florina Pop, Diana Berar, Milaciu Mircea, Mihaly Istvan, Marius Bandre, Timea Kovacs, Adrian Gruian, Radu Boloveschi, Raluca Mureșanu, Lorint Marius, Sanda Rednic, Iren Andacs, Diana Taguran, Angella Mihaly-Gergely, Andreea Popa, Valeria Balogh, Georgiana Pop, Andra Negrean, Áron Deák, Olimpia Fulop, Alexandra Monica Morariu, Morariu Gabriel, Maria Foldes, Angela Laura Simon, Ana-Maria Miha”, arată textul petiției. coral