Constructorul grec Aktor spune că va livra până la vară tronsonul din autostrada Sebeş-Turda de care este responsabil, iar construcţia lotului 3 din centura Bucureştiului „ar trebui să înceapă până la sfârşitul lunii mai 2021”.

„Determinarea cooperării şi dorinţa comună în ceea ce priveşte aspectele strategice au fost reconfirmate în cursul recentei videoconferinţe dintre Christos Panagiotopoulos, preşedintele executiv al Aktor, şi Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din România.

Videoconferinţa, care a avut loc luni, le-a oferit prilejul reprezentanţilor companiei internaţionale de infrastructură şi celor ai Guvernului României de a confirma parteneriatul strategic şi importanţa tuturor principalelor proiecte în derulare în ţară, respectiv de a sublinia că toate termenele de execuţie vor fi respectate”, spun reprezentanţii Aktor într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură sunt sceptici în privința termenului anunțat de constructor.

“Ritmul de lucru al Aktor este cel puțin descurajant. După ce în ultimele luni se părea că lucrurile reveniseră la un nivel ce ne dădea speranțe, situația s-a agravat brusc în ultima săptămână.

Problemele financiare ale Aktor (cauzate de conflictele interne dintre acționarii principali ai companiei-mamă, Ellaktor Grecia) s-au reflectat direct și rapid asupra șantierului din România. În condițiile actuale, perspectiva ca pe acest lot să se poată circula până la sfârșitul anului e tot mai puțin probabilă, ținând seama de volumul și complexitatea lucrărilor ce au mai rămas de executat.

Stadiul fizic al șantierului se apropie de 80%, nu mai există blocaje birocratice semnificative, astfel că solicităm Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să reacționeze la indolența constructorului, care a prezentat până acum peste 25 de revizii ale programului de finalizare, bineînțeles toate nerealiste, mincinoase, ultima dată de predare propusă fiind 25 iunie 2021”, au transmis aceștia.

 

coral