Procurorul Valentin Urițescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, a dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați în dosarul Peștii de la Dej. Anchetatorul a finalizat rechizitoriul după aproape doi ani de la începerea urmăririi penale față de proxeneții Cosmin Pop aka Șarpele, Codin Pop și Jula Lucian. Pentru aceleași acuzații de proxenetism au fost trimis în judecată Vlașin Tudor Vasile și Călin Man, conform Ziar de Cluj.

Într-o mainieră de excepție, Urițescu dă clasă, prin intermediul acestui rechizitoriu, multor procurori din DIICOT Cluj, mai ales că acestă instituție avea cunoștințe despre activitățile de proxenetism derulate de oamenii pe care i-a trimis în judecată.

Documentul înaintat instanței are aproape 200 de pagini, iar actele de urmărire penală au fost prezentate în 27 de volume, acuzațiile fiind în mare parte conturate în jurul referatului prin care o parte din proxeneți au fost arestați în primăvara anului trecut.

Ziar de Cluj vă invită să intrați în mintea procurorului, care a structurat în rechizitoriu esența activității infracționale, cum fetele trimise la produs în localuri de prostituție din Europa, păcălite prin metoda loverboy, trimiteau sume substanțiale către proxeneții de la Dej (o gașcă de bombardieri pe care nimeni nu dădea un leu de rupți ”pe genunchi” ce erau). Dar stenogramele din dosar sunt savuroase, căci prostituatele s-au prins de un lucru: ele întrețineau relații sexuale cu clienții ca să aibă iubiții lor bani de cluburi și aroganțe, nu să aibă grija de economiile lor pentru casă, masă, un viitor pornit de la dumele de romantism pentru care ele și-au pus p***a la bătaie.

Cosmin Pop, caracterizat de fata care a produs bani pentru el ca fiind un om de doi lei

Una dintre fetele care au practicat prostituția pentru aroganțele lui Pop Cosmin, Alexandra Georgiu, îi scrie un mesaj amplu proxenetului, prin intermediul căruia îi cere să o lase în pace pentru că i-a distrus viața și că a înșelat-o. Aceasta îl nominalizează și pe inculpatul Pop Codin ca fiind tot un proxenet ca Șarpele: 

„Zdreanță de om infect. O scoți pe Cristina din casă să f**i pe Mercea și pe Dana, "prietenele tale ". Nu ți-e rușine, mă, să îndrăznești să mă faci pe mine ”curvă”. Zi-mi? Prostituată, că asta m-ai făcut. Asta nu ai curaju să o faci publicăă ??? O fac eu, îți promit!!! Cât m-ai înjosit și ți-ai bătut joc de mine fără să știu… zdreamță jegoasă de om ce esti!!! Câttt ???

Tu ești tare în gură că mă frec cu Bercea? Păi mă frec cu 10 de Bercea, mo, și tu trebuie să îți ții capul jos, că ai fost un 2 lei 8 ani lângă mine și m-ai folosit ca pe ultima cârpă. Mi-ai distrus viața, MI-AIIIII DISTRUSSSS VIAAAAȚAAAA! Și o să ți-o distrug la rândul meu pe a ta când ți-e lumea mai dragăăăăă!!!

Promit! Nu îndrăzni să îți scoți dumele de jegos și minciunile în răspuns, pentru că ți-am dat block instant și nu mă mai vezi nici măcar în poze. Cine mă face pe mine curvăăăă de lângă femeia lui? I-ai distrus și la aia viața în ultimul hal și ai batjocorit-o ca pe ultimul om, jegosule! Oare cât te mai rabdă Dumnezeu pe pământul ăsta? Te prinde aia de p**ă în NoA de față cu mine. Le duci la tine în casă și mă minți ca pe ultimul om. Oare unde eram eu în momentul când le frecai și pe alea? La treabă? Cosmin, îs pe tine și jur pe ce vrei tu, de câte ori am ocazia, praf te fac!!!

Și fii foarte atent, nu întinde povestea, vezi-ți de viața ta în continuareee… Lasă postărileeee de "victima " și pleacă capul când mă vezi pe drum (și gândește-te „mă, la asta i-am distrus viața‚ nici nu ar trebui să mă uit către ea” )!!!

Îți meriți soarta grav! Dumnezeu există, chiar există !!!

Tu și CoCo și toți de speța voastra, în sfârșit primiți ce meritați, că v-ați bătut joc de suflete nevinovate și amărâte. Le-ați găsit slăbiciunile și a-ți profitat de ele, jegoși de oameni ce sunteți. 
Lasă-mă să îmi văd de viața meaaaaaa! Nu te priveșteee nimic, nu mă mai provoca! Vezi-ți de viața ta de om de nimic și stai acolo în suferința ta, că meriți din plin, victimo!”, îi scris într-un mesaj, Alexandra Georgiu. 

„Îi făceam curat la maică-ta (…), am scris pe frunte Prostituata lui Șarpele”

Mai mult, tânăra care a recunoscut în fața anchetatorilor, la audieri, că a practicat prostituția în cluburi din Europa, se arată indignată de faptul că trebuia să se culce cu bărbați pentru bani, iar ”iubitul ei”, Șarpele, o înșela în Români cu diverse fete pe care le agăța tot prin intermediul banilor pe care ea îi trimitea acestuia. 

Îi făceam curațenie la maică-ta în casă, să mergi tu cu Cristina… Mă, ce oameni sunteți? Ce rasă de oameni sunteți? Oprește-te că nu îmi e frică de NIMIC. M-ai lăsat lată pe jos la Vikingi, dar nu îmi e frică. Sugeam pula în cluburi și mă gândeamn „Doamne, pot pentru el să îl fac fericit”!  Zdreamță de om! Atunci nu eram curvă, așa-i? Atunci eram bună? 

Te postezi cu oameni pe care i-ai povesti. Vă povestiți între voi ca ultimii oameni și vă postați mari prieteni. 

Vor să mă frece prieteni de-ai tăi și mă sună! O specie de jeguri de oameni… Ziceam de Draga (n.red Draga Vlașin, sora inculpatullui Vlașin, care a practicat prostituția pentru inculpații din dosar) că a înnebunit. Păi nu a înnebunit, s-a trezit ca mine acum! Să fiu lăsată în pace și să fiu tot eu aia povestită după ce că am scris pre frunte ”Prostituata lui Șarpele”!”, îi mai reproșează acesta. 

Cu toate acestea, tânăra, în fața anchetatorilor a refuzat să îl denunțe pe Cosmin Pop, iar pe 6 mai 2020, în perioada în care Peștii de la Dej au fost săltați, Alexandra a încercat să își influențeze tatăl pentru ca acesta să nu dea declarații compromițătoare organelor de cercetare. 

N-a vrut să sifoneze, dar stenogramele probau tot

Cu toate acestea, tânăra, în fața anchetatorilor a refuzat să îl denunțe pe Cosmin Pop, iar pe 6 mai 2020, în perioada în care Peștii de la Dej au fost săltați, Alexandra a încercat să își influențeze tatăl pentru ca acesta să nu dea declarații compromițătoare organelor de cercetare.  Mai mult, procurorul a obținut convorbiri în care apar și alte fete din județ, care practicau prostituția pentru acești bombardieri. Organele de cercetare penală au concluzionat că Alexandra Georgiu n-a declarat adevărul de frică. 

„În cursul audierilor, numita Georgiu Alexandra a recunoscut cã a practicat prostituția în diferite cluburi din Elveția. Nu a dorit sä dea declarații cu privire la faptul că inculpatul Pop Cosmin Sorin i-a înlesnit practicarea prostituției și a obținut foloase materiale de pe urma practicárii prostituției. Martora Georgiu Alexandra a declarat cã a practicat prostituția în perioada 2017-2018, într-un singur club denumit Globe, situat lângã Zurich. Ar fi obținut în această perioada 20.000 de euro. din prostituție. Findcã a avut probleme de sánátate, martora a declarat cá a mai practicat prostituția la începutul anului 2020, la clubul Pompeii, de lângã Lugano, Elveția. A precizat că sumele obținute din prostituție au fost folosite în interes personal, aspect combätut de discuțiile telefonice dintre ea și Vlasin Draga Marina și Bercea Alexandru, în care se plângea că banii obținuți din prostituție au fost folosiți de Pop Cosmin Sorin, find satulã să lucreze pentru el. A mai adäugat că și Vlasin Draga a practicat prostituția, de asemenea, și de Pop Cristina a auzit că practica prostituția. în schimb nu știe că Mihaela Butean, Vlasin Diana și Jula Iulia să fi practicat prostituția. Sunt mincinoase aspectele referitoare la faptul că nu cunoștea că Jula Iulia practica prostituția, dat find că au fost înregistrate în aceleași perioade la Clubul Globe din Elveția și Vlasin și Draga Marina a declarat că uneori când era la clubul Globe erau și Georgiu Alexandra și Jula Iulia, acestea din urmã find însotite de cátre Pop Cosmin Sorin și Jula Lucian, pe care i-a și întâlnit în hotel sau când ieșeau împreuna. Declarația martorei nu corespunde adevárului, întrucât este contrazisa puternic de celelalte probe administrate. Astfel, în primul rând, s-a dovedit cã a practicat prostituția pentru o perioada mai lungã de timp și în mai multe cluburi”, se arată în rechizitoriu.

Tatăl Alexandrei a declarat în fața anchetatorilor, cu toate că tânăra a încercat să îl convingă să nu îl compromită pe Șarpele, că era de notorietate faptul că Pop Cosmin Sorin este PROXENET și că se certa cu fiica sa, căreia îi era frică să nu fie umilită, bătută ori pusă să se prostitueze, arată sursa citată. coral