• Dupa un scandal imens care a durat mai bine de un an, conducerea ISPAL a facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi • Compania controlata de omul de afaceri Ovidiu Plescan a acuzat de inselatorie firma Teba Industry si pe cei doi administratori italieni • Totul a plecat de la modificarea unor contracte de inchiriere si acte aditionale facute pentru inchirierea spatiului din Calea Chisinaului • Conform plangerii penale, cei de la Teba Industry au actionat in asa fel incat au fortat producatorul iesean de mobila sa evacueze spatiul pe care l-a modernizat din fonduri proprii si care este vandut pe ascuns sacalilor imobiliari

Inca o lovitura pentru cei care vor sa ridice unul dintre cele mai controversate proiecte imobiliare din Iasi, Silk District. Administratorii firmei Teba Iasi Industry SA, care au vandut terenul de pe Calea Chisinaului catre Prime Kapital, sunt acuzati de inselaciune si s-au trezit cu o plangere penala pe numele lor.

Astfel, conducerea firmei ISPAL a facut o plangere penala impotriva Teba Industry si a administratorilor acesteia in urma imensului scandal iscat intre cele doua companii, care a dus in cele din urma la evacuarea producatorului industrial de mobila din spatiul aflat pe Calea Chisinaului.

Concret, SC ISPAL SRL, reprezentata de administratorul Ovidiu Plescan, a formulat o plangere penala pentru inselaciune la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi impotriva SC Teba Iasi Industry SA, cu sediul social in Arad, precum si impotriva administratorilor Constantini Eugenio Donato si Laura Madosa. Acestia sunt acuzati ca au facut in asa fel incat ISPAL sa fie evacuata din spatiul respectiv, dupa ce au modificat o serie acte aditionale la contractele de inchiriere, totul fiind facut cu rea-credinta.
Spatiul inchiriat ce forma obiectul contractului de inchiriere 592/20.12.2012 urma sa fie folosit pentru desfasurarea activitatii de productie mobilier, depozitare, comert en-gros si en-detail cu mobilier si materiale lemnoase. Durata initiala a contractului era de 7 ani. Avand in vedere extinderea activitatii ISPAL, investitiile facute in acest spatiu, care a fost preluat intr-o stare deplorabila, fara nicio autorizatie si fara nicio amenajare minima, contractul a suferit numeroase modificari, toate concretizate prin acte aditionale. Modificarile s-au concretizat intr-un numar de 25 de acte aditionale, ajungandu-se astfel la o suprafata de 11.555 mp de cladiri si teren.
"La momentul preluarii am fost primul chirias, zona fiind deplorabila si lasata in paragina. Am investit inclusiv in cai de acces normale, in parcari sau in spatiu pentru a face spatiu folosibil pentru o activitate normala. Nici acum si nici atunci Teba Industry nu a detinut autorizatiile necesare, in special ISU, si mereu a existat promisiunea lor ca vor incepe sa se ocupe de amenajarile necesare pentru ISU… Una din modalitatile de dezvoltare a activitatii noastre este aceea de a coopta colaboratori, carora evident le-am subinchiriat suprafete pentru a desfasura o activitate comuna profitabila tuturor, inclusiv beneficiarilor finali. Astfel, am ajuns de la 2.500 mp la o suprafata de 4-5 ori mai mare, parte din suprafata fiind subinchiriata la parteneri cu acordul evident al Teba", se arata in plangerea penala facuta de SC ISPAL SRL.

Citeste continuarea pe bzi.ro

coral