Presedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 14 aprilie, decretul potrivit caruia starea de urgenta in Romania va fi prelungita cu inca 30 de zile. Acesta trebuie, insa, in termen de cinci zile, aprobat de Parlament, dar sunt partide care se opun, astfel ca se anunta haos total.

PSD, Pro Romania si ALDE ar putea vota impotriva, astfel ca decretul risca sa nu fie aprobat. Noul decret ar urma sa prelungeasca starea de urgenta pana pe 14 mai.

”Biroul Executiv al Pro Romania a decis sa propuna parlamentarilor sa voteze pentru prelungirea starii de urgenta numai in masura in care Presedintele si Guvernul raspund pozitiv celor 15 solicitari, in caz contrar votul nostru va fi impotriva”, a anuntat Victor Ponta, liderul Pro Romania, partid care solicita ca starea de urgenta sa fie prelungita doar pana pe 1 mai, cu exceptia localitatilor declarate “de pericol maxim”.

In concluzie, starea de urgenta nu a fost prelungita, oficial, in Romania. Decretul dat de Klaus Iohannis trebuie votat pina pe 19 aprilie.

“Tragand linie si adunand, am ajuns la concluzia ca va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. In acest fel, am solicitat Guvernului sa vina cu propuneri pentru a fi incluse in acest decret. In cursul acestei saptamani vom elabora textul decretului si la inceputul saptamanii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenta cu inca o luna de zile”, a afirmat saptamana trecuta Klaus Iohannis.

coral