Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări pe sectorul de drum cuprins între joncțiunea cu drumul comunal DC 91 Săliște și lacul Micești, situat pe drumul județean DJ103Z. Lucrările de întreținere vizează sectorul situat între pozițiile kilometrice 4+000 și 6+600, și se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic pe toată lungimea acestuia.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Vestea bună pentru locuitorii din zonă și pentru toți cei care o tranzitează e că odată cu finalizarea acestui sector, drumul județean 103Z va fi asfaltat în totalitate. Astfel, acest drum va asigura legături utile, rapide și în condiții de siguranță cu drumul național DN 1, pe direcția Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napoca sau Turda, dar și cu drumul județean 107R, în localitatea Sălicea. “

După finalizarea completă a lucrărilor, drumul județean DJ103Z (DJ 107R) Sălicea – (DC 91) Săliște – lac Micești – Tureni, în lungime totală de 18,975 kilometri, preluat în administrare de Consiliul Județean Cluj în anul 2020, va fi asfaltat integral.

Sunt prevăzute lucrări constând în eliminarea gropilor prin acoperire cu piatră spartă, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, completarea acostamentelor, realizarea de șanțuri în vederea asigurării scurgerii apelor și curățarea șanțurilor existente, așternerea stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare asfaltării, precum și așternerea de covor asfaltic.

coral