Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Lotul 2: DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj, de la km 20+786 la km 31+976, din cadrul proiectului european ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, avansează extrem de rapid. Lucrările  vizează atât calea de rulare, cât și zona din vecinătatea acesteia.

Demarate în luna martie a acestui an, lucrările constau, în această etapă, în realizarea de șanțuri betonate și rigole carosabile, pozarea și instalarea de tuburi de dren și de acces, respectiv casete în vederea lărgirii căii de rulare. Totodată, se execută și lucrări de frezare și alte operațiuni pregătitoare la sistemul rutier pentru asigurarea frontului de lucru în vederea următoarelor etape.

De altfel, pentru asigurarea unei viteze de lucru și a unei eficiențe sporite, executantul lucrărilor a mărit semnificativ numărul de muncitori și cel de utilaje.

Lucrările se desfășoară dinspre limita cu județul Sălaj spre intersecția cu drumul județean DJ 109A, pe direcția Așchileu, tronsonul de drum vizat având o lungime de 11,19 kilometri.

De mare amploare și anvergură, proiectul de investiții finanțat din fonduri europene prevede lucrări complexe ce încep de la fundație și se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră, etc.

Lucrările pe acest lot sunt executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL.

coral