Lucrările de modernizare în Piața Blaga și pe străzile Napoca, Petru Maior, Emil Isac și Republicii (până la intersecția cu strada Avram Iancu) au debutat în luna mai, având termen de finalizare toamna acestui an. Viceprimarul susține că, deși sunt „mici întârzieri” cauzate de lipsa materiei prime, lucrările sunt încă în grafic.

„În Piața Lucian Blaga, termenul din contract este sfârșitul lunii octombrie, avem câteva mici întârzieri, dar pot să recupereze timpul pentru care nu s-a lucrat. Întârzierile sunt cauzate de lipsa materiei prime, asta e explicația constructorului, că au avut întârzieri legate de sosirea granitului din China, dar lucrările au început să meargă mai departe”, a explicat Tarcea, joi dimineață, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.

Potrivit viceprimarului, este montat deja granitul pe străzile Emil Isac și Petru Maior, iar momentan se lucrează și la refațadizarea din Piața Lucian Blaga, în special a Casei de Cultură a Studenților. În momentul în care vor fi gata lucrările din piață, și clădirile adiacente vor fi refațadizate. De ce se aduce însă granitul tocmai din China?

„Nu componenta prețului este esențial, practic nu se fac în România astfel de materiale. România are alte tipuri de pietre pe care le putem folosi, un granit negru de exemplu, pe care le vedem la bordurile vechi, ele sunt produse în România. Acest granit pentru care specialiștii au dat girul, din păcate, nu este mai aproape, se face doar în China. Multă lume se aprovizionează de acolo, pentru că acolo sunt cariere. Din păcate pentru noi, din fericire pentru chinezi. Eu mă bucur că aducem materia primă și nu aducem produsul finit, ar însemna alt preț”, a completat Tarcea.

coral