Există foarte multe lucruri și activități dăunătoare pentru sănătate, iar pe unele dintre acestea le facem zilnic fără a ne gândi la consecințe. Mai mult, suntem ferm convinși că putem anticipa pericolele care ne înconjoară însă nu toate aceste situații pot fi prezise. Totodată, multe lucruri pe care le credem inofensive sunt tocmai parte din activitățile noastre cotidiene.

De cele mai multe ori suntem ferm convinși că putem anticipa pericolul, însă nu toate situațiile care ne amenință sănătatea pot fi prezise. Iar acest lucru se aplică foarte bine la ceea ce facem zi de zi și le considerăm absolut inofensive. Totodată, facem involuntar și multe greșeli în ceea ce privește igiena personală. Iar acestea, de cele mai multe ori, ne pun în pericol sănătatea.

Lucruri și activități dăunătoare pentru sănătate

Un lucru care ar trebui evitat este să bem din sticle de plastic. Și aceasta deoarece conțin microparticule de plastic, dăunătoare pentru sănătate. Apoi, apelăm la curățarea uscată a îmbrăcămintei, care folosește substanțe chimice periculoase. Majoritatea lor rămân în țesuturi, iar contactul cu ele poate provoca irității respiratorii și oculare, dureri de cap, amețeli și probleme de vedere.

Un alt obicei este faptul că ne abținem de la strănut. Aceasta duce la îngustarea și ruperea vaselor de sânge în ochi și nas. Apoi, folosim parfumuri pline de substanțe chimice, iar acestea pot provoca probleme respiratorii și hormonale, greață și vărsături. De asemenea, stoarcerea coșurilor este total greșită. Și aceasta deoarece duce la deteriorarea stării pielii și la formarea de cicatrici.

Greșeli făcute cu ritualurile de înfrumusețare

De multe ori folosim produse cosmetice care conțin ingrediente sintetice. În timp, acestea se acumulează în corp în timp și pot provoca iritații ale pielii și chiar cancer. Nu în ultimul rând, renunțați să vă mai smulgeți firele de păr din nas. Acest obicei poate irita și inflama pielea. Mai mult, îndepărtarea firelor de păr va slabi și sistemul imunitar, ceea ce poate duce la meningită și alte infecții.

La ce mai trebuie să fim atenți

Un obicei prin care putem preveni apariția alergiilor. Acest lucru îl putem face și schimbând mai des fața de pernă. Și aceasta deoarece, în fiecare noapte, perna ta absoarbe celule moarte din din piele, par și corp. Iar acestea atrag acarienii, care la rândul lor vor provoca alergii.

Nu în ultimul rând ar trebui să renunțați la alimentele semipreparate și preambalate, deoarece sunt mult mai puțin hrănitoare decât cele proaspete. Multe dintre aceste alimente preparate conțin agenți cancerigeni, deoarece sunt gătite la temperaturi ridicate. Iar consumul acestora crește riscul de diabet.

Așadar ar trebui să ținem cont de toate aceste lucruri dăunătoare pentru sănătate și să avem mai multă grijă de noi… coral