Premierul Ludovic Orban continua seria de modificari de la conducerea mai multor institutii publice, serie pe care chiar el a numit-o drept "marea depesedizare".

Joi, a fost publicata in Monitorul Oficial decizia de eloberare din functia de presedinte Autoritatii Nationale Sanitare Veterina si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lui Geronimo Branescu. De altfel, aceasta demitere a fost anuntata de premier inca de la momentul preluarii de mandat de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

In locul acestuia a fost numit Csutak Nagy Laszlo, pana in prezent vicepresedinte in cadrul ANSVSA si membru al UDMR.

Tot in cadrul ANSVSA, Ludovic Orban a emis si hotararea de eliberare a lui Traian Constantin Petcu din functia de vicepresedinte.

Modificari au fost operate si in cadrul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati. Aici a fost liberat din fruntea institutiei Mihai Tomescu si a fost numita la conducere Maria Madalina Turza. Aceasta este o activista pentru drepturile omului, fiind presedinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati. si mama unei fetite cu sindrom Down.

De asemenea, a mai fost publicata in Monitorul Oficial si decizia de numire in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii a lui Florian-Emil Dumitru, fost presedinte al Federatiei Pro Agro.

coral