Ludovic Orban ridică restricţiile pentru alegerile din 6 decembrie. Mai exact, deplasarea la vot este permisă în localităţile aflate în carantină. „Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a afirmat Orban, luni, după şedinţă conducerii PNL.

Atunci când vine vorba despre alegerile parlamentare se pare că lucrurile se schimbă din temelii. Astfel, Guvernul Orban a făcut anunţul prin care se ridică restrictiilela alegerile din 6 decembrie. Deci, este permisă deplasarea la vot în localităţile aflate în carantină.

Ludovic Orban ridică restricţiile pentru alegerile din 6 decembrie

Când vine vorba despre alegerile parlamentare, nicio epidemie nu trebuie să stea în calea romanului, zice prim-ministrul Ludovoci Orban. Astfel, premierul tocmai ce a anunţat că, pe 6 decembrie, vor fi ridicate restricţiile de deplasare impuse în localităţile carantinate!

ADVERTISING

De Moş Nicolae, fiecare cetăţean din România este îndemnat să meargă la vot, chiar şi cei aflaţi în oraşe/ comune plasate sub carantină.

„Aş vrea să transmit un mesaj, că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în dată de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot! Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a afirmat Orban, luni, după şedinţă conducerii PNL.

Mai mult, premierul a spus că şi cetăţenii infectaţi cu noul coronavirus şi cei din izolare vor putea vota cu urna mobila.

„De asemenea, toţi cetăţenii care se afla în izolare sau în carantină datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că vin dintr-o ţară cu incidenta de infectare mai mare decât România şi sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze, să vină urma mobila la ei acasă, din cauza faptului că se afla în izolare la domiciliu sau în carantină”.

Ludovic Orban a precizat că măsurile necesare se vor stabili prin decizie a BEC.

„Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare se va introduce în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”, a mai spus premierul.

Ludovic Orban, despre vaccinarea anti-Covid-19

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut un anunţ de ultimă oră luni, 23 noiembrie 2020. Acesta a transmis faptul că vaccinarea împotriva noului coronavirus nu va fi obligatorie. Oficialul susţine că persoanele nu pot fi obligate să se vaccineze, dacă nu cred de cuviinţă că vor fi imunizaţi. Însă, va fi prezentă o campanie de informare ce face referire la beneficii.

„Nu putem obliga oamenii să se vaccineze. Vaccinarea va fi opţionala, vom face o campanie de informare cu privire la beneficiile vaccinării. Vaccinul poate fi soluţia pentru combatarea pandemiei”, a declarat Orban. coral