Lumea muzicii populare este cuprinsă de durere. Un mare artist al folclorului a plecat dintre noi la vârsta de 77 de ani. Aurel Butnaru, liderul singurei formații de cimpoieri din țară, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de către primarul comunei, care a transmis un mesaj extrem de emoționant.

Aurel Butnaru, printre ultimii cimpoieri din țară
Aurel Butnaru a fost unul dintre cei mai celebri cimpoieri din țara noastră și printre ultimii din acest domeniu. De fapt, el a fost liderul singurei formații de cimpoieri din țară, care s-a bucurat de mare succes cu echipa sa.

Ani la rând, el a luptat cu o boală grea, însă organismul lui a cedat acum. Mai mult, din 2014 s-a luptat cu o suferință grea, respectiv pierderea fiului său. Acesta a fost împușcat mortal la vânătoare de mistreți, unde era gonaș.

Vestea morții celebrului interpret de muzică popular a fost anunțată de Vasile Roșca, fostul primar al comunei Perieni. Acesta a scris pe rețelele de socializare un mesaj emoționant, în care a vorbit despre reușitele lui și despre tot ce a realizat de-a lungul vieții.

Fostul edil a avut numai cuvinte de laudă de spus despre interpret, amintind că a avut numeroase apariții televizate, la posturile TVR 1, TVR Iași, PRO TV sau FAVORIT, dar și manifestații în Italia, Cehoslovacia, Spania și Germania.

„Dar sunt împăcat sufletește, că în semn de recunoștință pentru întreaga sa activitate, din postura funcției de primar al comunei Perieni în anul 2016, am inițiat un proiect de hotărâre prin care am propus Consiliului local Perieni, acordarea tutlului de ”CETĂȚEAN DE ONOARE AL COMUNEI PERIENI”, domnului Aurelian Butnaru, titlu care a fost acordat într-o ședință solemnă în baza Hotărârii Consiliului local Perieni nr. 14/14.03.2016.

De mâine, doina cântată cu măestrie la cimpoi de ”nenea Aurel” va fi ascultată doar de îngeri, acolo în ceruri el își va lua locul în formație și va cânta alături de ceilalți cimpoieri dragi nouă, care din păcate, astăzi nu mai sunt printre noi.

Sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei îndoliate! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat de fostul primar din Perieni pe contul personal de Facebook.

coral