Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în ședința ordinară de joi, 10 septembrie, a Consiliului Local că s-a asigurat că fiecare școală din Cluj-Napoca are toate condițiile și echipamentul necesare să desfășoare ore online. Totodată, acesta a afirmat că nu își ia, încă, rămas-bun de la clujeni.

„Principala noastră preocupare este siguranța elevilor, a profesorilor și respectiv a clujenilor[…] Cu toții suntem de acord că școala trebuie să meargă mai departe, pornind de la principiul siguranței. Astăzi, am informația de la doamna inspector general, că nu există nicio școală în Cluj-Napoca care să nu poată începe și derula activitățile online, pentru că echipamentele există la fiecare școală. Acest lucru arată că sunt profesioniști și responsabili cei din sistemul educațional”, a declarat edilul clujean.

„După datele pe care le avem, nu avem copil în Cluj-Napoca care să nu aibă acces la computer, tabletă sau echipament specific, pentru a putea derula aceste activități online. Educația digitală cu siguranță nu va mai putea fi evitată și ea se va întâmpla indiferent dacă va mai fi sau nu vreo pandemie în viitor”, a mai adăugat Boc.

De asemenea, edilul a precizat că anul acesta a fost alocată suma de 9,1 milioane de euro pentru școlile clujene, mai mult de jumătate din bani fiind destinați situației provocate de pandemie, mai precis pentru achiziționarea echipamentelor de protecție, dar și cele IT.

„Nu o să ne luăm oficial la revedere pentru că mai este posibil să mai avem până la sfârșitul actualului mandat, respectiv 27 septembrie, ședință extraordinară, ședințe care vor avea loc în funcție de ce probleme vor mai apărea în perioada următoare”, a spus Emil Boc în legătură cu încheierea mandatului său.

La final, edilul a ținut să mulțumească membrilor clujeni ai Consiliului Local: „Vă mulțumesc pentru tot acest sprijin constant care l-ați adus orașului, pentru a aduce Clujul acolo unde este astăzi, pe primul loc în foarte multe domenii”.

coral