Chirurgii plasticieni clujeni de la Spitalul de Urgență Cluj Napoca au refăcut mâna unui copil de doi care suferise un accident casnic.

În cursul serii de 4 ianuarie, echipa medicală a Compartimentului de Chirurgie Plastică și  Microchirurgie Reconstructivă a intervenit cu promptitudine pentru rezolvarea unui caz complex, la  un pacient cu un traumatism sever la mâna stângă, cauzat de secționarea cu un obiect ascuțit. 

Pacientul, un copil de doi ani și șapte luni, a fost adus de urgență din Șimleu Silvaniei la Spitalul  Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, după mai multe încercări de a fi transferat la alte  spitale din Cluj-Napoca și Târgu Mureș. 

La 15 minute după ajungerea în unitatea medicală, echipa multidisciplinară condusă de medicul  chirurg Claudiu Filip a început intervenția chirurgicală pentru revascularizarea degetului arătător,  reparația oaselor, tendoanelor, nervilor și arterei digitale de la mâna stângă a copilului. 

Între două intervenții chirurgicale de urgență, am stat de vorbă cu Dr. Claudiu Filip, noul medic  coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, șeful  echipei multidisciplinare formate din chirurgi, anestezist, asistente medicale și infirmiere. 

„Doresc să mulțumesc întregii echipe care a contribuit la intervenția chirurgicală. Suntem în etapa  în care reconstruim echipa Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă,  reușind, cu un efort susținut, să acoperim toate urgențele. La 12 ore după intervenția care a durat  aproximativ trei ore, evoluția micuțului pacient este favorabilă. A fost foarte important să  intervenim în timp scurt pentru a preîntâmpina alte complicații care ar fi putut duce la pierderea  degetului. Copilul va trebui urmărit în timp și va parcurge un program de recuperare a  funcționalității mâinii la care s-a intervenit chirurgical”, a declarat dr. Claudiu Filip. 

coral