O mașină care transporta vaccinuri anti-COVID a fost tamponată de o autoutilitară a Jandarmeriei, care încheia convoiul. Pagubele au fost minore, astfel că transportul s-a reluat fără alte probleme.

 

Accidentul a avut loc luni după-amiază, DN 2 (E85), în comuna Poşta Câlnău din judeţul Buzău. Încărcătura nu a fost afectată, astfel că autoutilitara şi-a continuat drumul spre Iaşi.

Maşina implicată în accident mergea de la Bucureşti către Iaşi şi era însoţită de vehicule ale Poliţiei, MApN şi Jandarmeriei.

Potrivit martorilor, maşina Poliţiei, care era antemergător, a încercat să depăşească un autoturism condus de o femeie care s-ar fi speriat şi ar fi frânat brusc, maşina MApN a frânat, la fel şi autoutilitara care transporta vaccinuri, iar autospeciala Jandarmeriei a lovit în spate duba care transporta vaccinuri, relatează news.ro.

În urma impactului au fost înregistrate doar pagube materiale minore. Maşina Jandarmeriei s-a ales cu bara de protecţie fisurată, iar duba care transporta vaccinuri cu o uşă îndoită. Încărcătura nu a avut de suferit astfel că restul convoiului şi-a continuat drumul către Iaşi, iar maşinile şi-au continuat traseul.

„Astăzi, în timpul unei misiuni de asigurare a protecţiei unui transport de vaccinuri pe ruta Bucureşti-Iaşi, în localitatea Poşta Călnău, autoutilitara încărcată cu doze vaccin a fost tamponată din spate de autoutilitara Jandarmeriei, pe fondul frânării bruste a unui alt autovehicul în faţa coloanei. Ambele autovehicule au pagube materiale minore. Nu au fost persoane rănite. Autoutilitara cu vaccinuri şi-a reluat cursa spre Iaşi, încărcatura nu a fost afectată”, a transmis Jandarmeria Buzău.

Autoutilitara transporta vaccinuri anti-COVID spre Iaşi, de unde urmează să fie redistribuite în regiune.

coral