Mașina de tocat carne – un necesar în orice bucătărie? Cu toții am auzit cel puțin o dată de mașină de tocat carne. Pe vremuri, acestea erau destul de complexe și grele, fiind nevoie de mult spațiu și de multă forță fizică pentru a putea fi folosite.

<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

În prezent însă, datorită tehnologiei avansate, utilajele s-au îmbunătățit considerabil. Astfel că, în zilele noastre regăsim mașini de tocat dintre cele mai performante, atât în bucătăriile profesionale, cât și în carmangerii sau bucătării casnice.

În bucătăriile profesionale, sunt necesare mașinile de tocat, întrucât se lucrează zilnic cu volum mare de alimente. De la prepararea cărnii și până la pregătirea de sosuri proaspete sau supe, mașinile sunt extrem de utile în orice bucătărie.

Cum alegem o masina de tocat carne profesionala?

Atunci când alegi să achiziționezi o masina tocat carne este important să te gândești și la caracteristicile acesteia, nu doar la beneficiile pe care le aduce bucătăriei tale. Pe lângă faptul că o astfel de mașină profesională îți salvează timp prețios și te ajută să servești produse de calitate, trebuie luate în calcul și o serie de caracteristici, precum:

Puterea motorului: puterea mașinilor de tocat este exprimată în Wați, fiind extrem de importantă. Așa cum era de așteptat, cu cât puterea motorului este mai mare, cu atât mașina va fi mai puternică, putând fi folosită cu o mai mare ușurință. Puterea motorului este adesea confundată cu norma de consum, însă acestea nu sunt dependente. Dacă o mașină de tocat are un motor mai mare, nu înseamnă neapărat că are și un consum mare de energie. Din contră, sunt mașini cu o putere mai mică, care pot avea însă un consum mare. Consumul este influențat de procesul de tocare, iar dacă motorul este unul puternic, procesul va fi unul scurt. Așadar, cu cât motorul este mai puternic, cu atât mai mult poate scădea consumul de energie.

Capacitatea de tocare: fiecare mașină de tocat carne profesională are o anumită capacitate de producție. Această capacitate influențează cantitatea de alimente tocate per procedeu. De asemenea, este important ca mașina să aibă și capacitatea de revers, aceasta fiind extrem de utilă în momentul în care mașina se blochează. Deși nu ne dorim acest lucru, din cauza suprasolicitării sau a lipsei inopinate de curent, se pot întâmpla și astfel de accidente. Este bine să fim precauți.

Viteza de funcționare: pe piață sunt disponibile mașini cu diferite viteze de funcționare. Aici alegerea trebuie să aibă la bază un calcul clar asupra necesarului de produse din bucătăria în cauză. De la viteze de 500W, mașinile profesionale pot ajunge la viteze de ordinul miilor de W. De obicei, acestea au două sau mai multe trepte de tocare, fiecare dintre acestea având intensități diferite. Cu o viteză de funcționare mai mare se economisește atât timp, cât și energie, întrucât rotațiile mașinii sunt provocate de motor. În acest fel, forța mecanică nu mai este necesară și nu ești nevoit să intervii în procesul de tocare.

Dimensiunea de tocare: un avantaj al unei mașini de tocat profesională este că printr-o singură mașină se pot obține diferite forme sau mărimi ale cărnii. Se poate opta pentru dimensiuni mari, medii sau fine. Iar în domeniul HoReCa acest lucru este foarte important. Investind într-o mașină performantă, se pot realizat diferite tipuri de mâncare.

Accesoriile mașinii: o mașină care vine la pachet cu un set complet de accesorii va oferi mai multe beneficii utilizatorilor. Acestea pot veni cu accesorii pentru tocarea legumelor, cât și cu accesorii pentru mărunțirea ingredientelor pentru prăjituri.

Materialul: este important să știi ce materiale au fost folosite pentru realizarea mașinii, întrucât calitatea acestora pot influența semnificativ durata de viață și modul de funcționare.

Prețul: unul dintre principalele criterii de alegere al echipamentelor este prețul, însă acesta este influențat de caracteristicile mașinii de tocat. Este important să îți cunoști nevoile, să stabilești o serie de caracteristici, după care să cauți mașina de tocat care se încadrează în cerințele tale.

Atunci când achiziționezi o mașină de tocat carne, trebuie să ții cont de faptul că faci o investiție pe termen lung. Așadar, alege una care-ți îndeplinește nevoile, însă asigură-te că furnizorul este unui certificat, iar raportul calitate-preț este cel optim. coral