Fosta prezentatoare de televiziune Magda Vasiliu a vorbit despre copiii bolnavi de cancer si despre lipsa de implicare a autoritatilor in ceea ce priveste medicina de preventie.

Magda Vasiliu a trecut prin cea mai crunta experienta pentru o mama in anul 2017, cand fiul ei, Vlad a fost diagnosticat cu cancer. Fosta prezentatoare de televiziune de la Prima TV si-a tratat baietelul in Italia, starea de sanatatea a acestuia fiind una buna.

Insa problema copiilor bolnavi de cancer este una de care vedeta este foarte preocupata.

„Habar n-am ce face in momentul de fata statul roman in ceea ce priveste medicina de preventie. Nu stiu ce investigatii pot fi facute si ce anume e decontat de stat. Stiu doar ca se faceau niste analize de sange o singura data pe an. Ce am remarcat, impreuna cu Cosmin Stoian in ultimul an si jumatate este ca, in cazul copiilor, cancerul nu da semne decat atunci cand e tarziu.

 In unele cazuri, prea tarziu. Copiii par absolut sanatosi, analizele de sange (cele uzuale) sunt perfecte, toti mananca bine, au energie etc. Si doar in urma unor intamplari parintii descopera cumplita boala… Fie se lovesc, fie fac vreo raceala care nu mai trece, fie devin un pic mai apatici…. Si ajung la spital unde primesc teribilul diagnostic.. Asa a fost in cazul lui Vlad si al majoritatii copiilor bolnavi pe care i-am intalnit sau de care am auzit. Copilasul ajuns ieri la Roma are un neuroblastom cu metastaze osoase… Pana in decembrie, anul trecut, parea ok….Pana ce statul roman va gandi niste programe de preventie va trece multa, foarte multa vreme (desi nici nu cred ca va gandi vreodata statul roman ceva in beneficiul propriilor cetateni)… Controlati-va copiii, fiti atenti la cea mai mica schimbare, faceti investigatii, ganditi-va ca un bebelus nici macar nu poate spune ce-l doare… Este incredibil cati ajung in ultimul moment la doctor. Si este sfasietor sa vezi cum multi se sting pentru ca au ajuns prea tarziu… „, a spus magda Vasiliu.

coral