Magistraţii au decis reluarea activităţii de judecată, miercuri, după ce aceasta fusese suspendată în semn de protest faţă de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

Purtătorii de cuvânt ai celor trei instanţe – Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Cluj şi Judecătoria Cluj-Napoca au declarat, miercuri, pentru Mediafax, că în adunările generale s-a decis reluarea activităţii de judecată, miercuri, după suspendarea care a avut loc în perioada 22-28 ianuarie, cu excepţia cauzelor având ca obiect adoptarea unor măsuri preventive în materie penală.

În perioada de suspendare a activităţii de judecată, ca semn de protest faţă de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor, au fost sute de dosare care au fost amânate la cele trei instanţe clujene.

Pensiile speciale au fost eliminate, marţi în şedinţa Camerei Deputaţilor din Parlament, cu 247 de voturi pentru şi 21 de abţineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcand militarii şi poliţiştii.

coral