Poate ați văzut un elicopter survolând orașului și mascați dând năvală în Gara Cluj-Napoca, unde mai mulți tineri au fost încătușați. Este doar scenariul unui exercițiu internațional desfășurat cu polițiști din mai multe țări europene.

"Recomandăm cetățenilor să nu intre în panică și să respecte indicațiile polițiștilor și ale celorlalte forțe aflate la fața locului. În cadrul exercițiului vor fi simulate mai multe situații tactice cu care echipele de intervenție se pot confrunta în teren, într-o staţie de cale ferată sau în mijloacele de transport feroviare.

La acesta vor participa echipe de intervenție din Bulgaria, Cehia, Ungaria și Portugalia, alături de echipe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Pentru prima dată în România, se desfășoară un astfel de exercițiu internațional, sub egida Asociației Poliţiilor Feroviare din Europa – RAILPOL, la care și Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, este afiliată din anul 2007", transmite IPJ Cluj. 

RAILEX IX este un exercițiu internațional ce se derulează în stația CF din Cluj-Napoca, în perioada 22 – 23 mai 2019.

coral