Proprietarii de terase din staţiunea Mamaia spun că acesta este cel mai slab sezon estival din ultimii zece ani. De departe, preţurile uriaşe și serviciile proaste au reprezentat motivele pentru care turiştii au ales alte destinaţii.

Totodată, patronii acuză administrația locală că, în loc să ajute, a pus și mai multă presiune pe industria turismului. Debutul cu stângul al sezonului estival 2022 pe litoralul românesc al Mării Negre a primit o nouă confirmare chiar în perioada de vârf. În Mamaia, prețurile mari și stângăciile administrației locale au dus la o scădere cu aproximativ 40% a numărului de turiști, scrie Antena 3.

„E vorba de măsuri care, din păcate, au un impact sever, care se vede prin scăderea numărului de turiști. Ne confruntăm cu măsuri anti-HORECA, antiturism și antituriști, mai ales la Constanța”, a spus Corina Martin, președinte de onoare al asociației patronale RESTO.

Unii proprietari au pus lacătul pe afaceri sau le-au vândut chiar în timpul sezonului. Alții au făcut un pas înapoi și au ieftinit prețurile. Târziu însă, căci stațiunea Mamaia e aproape jumătate goală. 

„Anul acesta toată lumea are o scădere de 30% de clienți”, explică Egevit Aslam, prim-vicepreședinte RESTO.

Investitorii se plâng de taxa de parcare exorbitantă impusă de Primăria Constanța, care i-a făcut pe români să se îndrepte către stațiunile din sud. Ei acuză primăria că nu ar fi făcut nimic pentru stațiune, deși percepe patronilor o taxă de promovare. Mai mult, plouă cu amenzi, notează sursa citată. 

coral