Deznodământ tragic în cazul unui alergător de 39 de ani din Azuga. Bărbatul a murit după ce a fost cel mai probabil atacat de urs în pădurea de lângă stațiune.

Echipele de urgență i-au găsit trupul nu departe de bârlogul unei ursoaice. Urmele arată că victima a încercat să se apere și să fugă. Vânătorii supraveghează acum sălbăticiunea, până va fi luată o decizie cu privire la soarta ei.

Alexandru Cornel Crivăț iubea animalele sălbatice. Bătea mereu pădurile din apropiere și obișnuia să lase hrană pentru căprioare și urși. Duminică, a ieșit să se antreneze. Chiar tatăl său l-a lăsat cu mașina la capătul drumului forestier care urmează Valea Azugii. Pentru că nu s-a mai întors, familia l-a dat dispărut.

Cei care l-au găsit spun că bărbatul a alergat 4 kilometri pe drumul forestier, apoi a intrat în pădure, pe lângă nişte urme de copite, pentru că avea obiceiul să caute coarne de cerb.

Andrei Mărgărit, salvamontist: ”Cerbul s-a îndreptat către bârlog. S-a uitat după să vadă ceva poate vreun corn de cerb. Între timp ursoaica l-a observat pentru că practic se văd urme de alergătura. Deci un om care aleargă face paşii mari”.

Alexandru Bartoiu Şef Salvamont Azuga: ”A încercat să scape, dar nu mai era nicio şansă l-a prins şi un final foarte tragic”.

Ieri, familia spera că bărbatul va fi găsit în viață.

Elena Crivăț, Mama: ”A plecat râzând cu taică-su”.

Bărbatul avea telefonul la el și ar fi putut suna la 112 în caz de nevoie, dar rănile suferite au fost foarte grave.

Andrei Pintenaru, Ghid montan: ”În oraş la noi au mai fost atacuri de urs, dar nu ca ăsta şi omul era un super specialist în munte, nu un începător. Este o lecţie pentru noi”.

În împrejurimile staţiunii Azuga trăiesc 50 de urşi, spun pădurarii. Dublu, față de cât ar permite habitatul, susţin ei.

Localnic: ”A venit ursu uite de colea prin gardul ăla aproape să intre în ghereta asta şi după s-a dus pe aici şi ăsta este centrul Azugii”.

Ursoaica bănuită că l-a atacat pe bărbat va fi monitorizată în următoarele zile.

Pădurarii îi sfătuiesc pe oameni să umble în grupuri când merg în drumeții şi să îşi facă simţită prezenţa pentru ca sălbăticiunile să se îndepărteze de ei. coral