Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, da asigurari ca angajatii MAI care sunt implicati in gestionarea situatiei create de criza medicala nu trebuie sa se teama ca salariile lor ar putea fi reduse prin implementarea unor masuri similare cu cele luate in cazul altor categorii de bugetari.

Vela sustine ca MAI are chiar posibilitatea de a angaja oameni pentru sase luni, dar inca nu este cazul.

Marcel Vela sustine ca bugetarii angajati ai MAI implicati in gestionarea situatiei create de pandemie nu trebuie sa se teama ca ar putea fi trimisi, temporar, in somaj tehnic, asa cum este cazul altor categorii de angajati din sistemul public.

"Eu, fiind demnitar, sau politician care trece vremelnic prin aceasta functie, sunt de acord sa mi se reduca salariul si sa lucrez in somaj tehnic, chiar achiesez la asemenea solutie. (…) Indiferent cum este tehnic, eu tot la minister stau 24 din 24 de ore, dar esenta este ca sunt de acord sa mi se reduca salariul, eu chiar sunt de partea oricarei idei care da si un mesaj de solidaritate si de sacrificiu in clipe grele. Dar cei care lucreaza in interiorul MAI cu siguranta nu vor fi afectati de acest lucru, dimpotriva, avem capacitatea sa mai aducem in sistem, avem posibilitatea ca daca avem nevoie de forte putem sa angajam pentru o perioada de sase luni”, a afirmat Vela vineri seara, intr-o interventie la Antena 3.

Acesta a spus ca nu s-a ajuns inca la momentul in care sa fie nevoie de angajari temporare la MAI pentru ca angajati din birouri au fost "coborati in strada” si ca inclusiv membri din corpul rezervistilor din cadrul MAI ar putea veni in structurile operative pentru gestionarea actualei situatii de criza.

coral