Acuze grave aduse Marelui Maestru Radu Bălănescu

A început Revoluția în Masoneria din România, conform unui mesaj care circulă pe rețele de socializare și care este semnat de Florin-Liviu Stegărescu, Maestru mason. Conform acestui mesaj, Marele Maestru Radu Bălănescu este acuzat de faptul că pregătește un audit prin care să fie ascunse cheltuielile deșănțate făcute de actuala conducere a Marei Loje Naționale.

De altfel, a fost și comandat un audit efectuat de prestigioasa firmă KPMG, care la punctul A (Analiza prelucrării operaționale), a cotizațiilor încasate, pe categorii de vârste (cap 4.1), scoate în evidență foarte clar că „nu pentru toate încasările există documente justificative suport, furnizate de mandatari/împuterniciții membrilor cotizanți, care să susțină modalitatea de alocare operațională / pe surse a încasărilor (de exemplu Borderouri, sinteza statistică); pentru astfel de situații, alocarea se face pe baza confirmărilor telefonice cu membrii. O astfel de practică poate conduce la erori manuale de procesare și implicit la alocări greșite între tipul de venituri. Acest risc operațional ar putea fi atenuat prin măsuri de digitalizare a procesului (sistem informatic)”.

Dacă toate aceste lucruri se adeveresc ar trebui ca Radu Bălănescu, cel căruia se pare că puterea și funcțiile i-au luat mințile, să aibă decența de a demisiona din funcție, pentru a putea fi organizate noi alegeri în Marea Lojă Națională din România.

În Proclamația masonică de la Timișoara se cere o resetare în Marea Lojă Națională din România

De altfel, încă din luna mai, într-un document intitulat „Proclamația masonică de la Timișoara”, ajuns în posesia știripesurse.ro, se cere o resetare în Marea Lojă Națională din România: schimbarea conducerii, organizarea de noi alegeri, dispariția din masonerie a condamnaților pentru fapte de corupție și a celor care au făcut poliție politică.

Se invocă „situația de o gravitate fără precedent creată în Marea Lojă Națională din România” și faptul că „în Masoneria din România și-au făcut locoportunismul, autoritarismul, perpetuarea în funcții și clientelismul, precum și existența unei stări de tensiune și amenințare la adresa Fraților”. „Fraților, s-a trecut de “punctul fără întoarcere”. Nu mai putem tolera situația existentă”, se mai arată în document.

Printre revendicări se numără:

– Demisia din toate funcțiile masonice a Marelui Maestru al Marii Loji Naționale din România, Scandal monstru în masonerie:, împreună cu Demisia în bloc a membrilor Marelui Consiliu al MLNR și ale Aparatelor Zonale

– Toate funcțiile de conducere din cadrul MLNR să fie onorifice, fără niciun fel de salarii sau indemnizații

– Eliminarea din Ordin a tuturor celor care au fost implicați în scandaluri de corupție, a celor condamnați pentru astfel de fapte, precum și a celor care au făcut poliție politică.

-Micsorarea substanțială a contribuției cu Metale și taxe care fac o puternică discriminare și înlătură din rândul Ordinului Frații Masoni din sferele culturală, artistică și nu numai; Frați care în prezent nu își permit să plătească aceste dări și trec în Adormire scăzând nivelul de spiritualitate al Atelierelor. Considerăm că aceste criterii de apartenență nu trebuie să fie influențate, sau condiționate de standardul material al Fraților ci de calitățile lor de oameni liberi si de bune moravuri.

Redăm mai jos, integral, acest mesaj, cu precizarea că redacția BZI nu își asumă răspunderea pentru ceea ce scrie în acest mesaj Florin-Liviu Stegărescu, Maestru mason:

„Prostirea maselor din MLNR

Recent, am auzit că Radu Bălănescu și pretorienii săi pregătesc o măgărie prin care să se scoată din rahatul în care s-au băgat singuri: un audit financiar! Din cauză că Frații cer din ce în ce mai insistent să se clarifice situația cheltuielilor din MLNR, s-a hotărât angajarea unei firme din top 4 din Romania, în încercarea de a acoperi toate mârșăviile făcute până acum

Să începem cu începutul:

Trebuie să plecăm de la o socoteală simplă. MLNR a avut în medie venituri în jur de 2 milioane euro anual. Putem deci spune că în cei 10 ani de domnie, Radu Bălănescu a gestionat aproximativ 20.000.000 euro, bani ce au provenit exclusiv din contribuțiile Fraților, în aceste sume nefiind incluși banii de Templu. Cu ce am rămas noi, mișcarea masonică? Vă spun eu: cu nimic. Dar ce s-a făcut cu banii? Vă spun tot eu, s-au cheltuit. Pe ce? Vă descriu mai jos.

Cam 30% din venituri s-au cheltuit pe salarii și prime (aici sunt incluse și dările către stat aferente acestora). Cine a aprobat aceste cheltuieli? Vă spun tot eu, Consiliul Director! Cine-i în consiliul director? Aceleași persoane ce sug de 10 ani din MLNR. Cine le-a dat mandat? Nimeni. Cine le-a aprobat oportunitatea cheltuielilor? și le-au aprobat singuri. Desigur, vor spune că s-a aprobat bugetul de către Convent, însă Conventul a mers pe bună credință, pe onoare etc.

Când și în ce Convent s-a aprobat vreodată un ștat de funcții și salarii? Niciodată! Așadar, putem afima că s-au furat la limita legii cel puțin 4 milioane de euro din fondurile asociației. Am spus patru și nu șase, fiindcă restul sumelor au fost aferente salariaților ce muncesc cu adevărat, gen Cristina, Rozica, Gabi etc. Așa că ceea ce susțin Frații, că s-au furat milioane din MLNR, este adevărat! Chiar dacă este la limita legii profane, din punct de vedere moral masonic, gestul este inacceptabil.

Protocolul la dispoziția Marelui Maestru – fonduri cheltuite de pe cardul business și acoperiți prin diverse facturi și chitanțe mai mult decât bizare – se învârte în jurul a un milion euro. Biletele de avion, inclusiv la clasa business, cam 500.000! Birotica, cu pachetele de ucenic, calfă și maestru, vreo 3 milioane euro; Pro Vita, 2 milioane; evenimente, inclusiv Convente, 3 milioane; combustibil, 500.000 etc. În consecință, Radu Bălănescu a cheltuit în acești10 ani 20 milioane euro numai din pixul lui, având chipurile acoperire prin votul Conventului și aprobarea consiliului director… Curat murdar!

Nu punem la socoteală veniturile și cheltuielile Societății Acacia Activ, unde MLNR este acționar unic, care a binevoit să cumpere un Mercedes S Class plătind peste 180.000 euro, mașină ce a fost pusă la dispoziția MM (făcând evaziune fiscală) și a fost folosită preponderent – de către șoferul plătit din banii noștri și pe benzina noastră (există dovezi clare în acest sens) – pentru a duce copilul la școală și meditații, precum și la zile onomastice. Acum înțelegeți de ce nu vrea să plece? De ce a mai vrut un mandat!? Răspunsul e simplu: întâi, să mai mulgă încă trei ani; apoi, să treacă timpul și să se poată șterge măgăriile făcute.

Dar hai să vedem cine mănâncă de 10 ani la masa bogățiilor pe banii fraierilor

1. Radu Bălănescu, Mare Maestru. Doctor de mâna a doua, ce a avut drept cea mai dificilă intervenție din carieră… o operație de apendicită! Crescut în umbra tatălui (renumit chirurg), după ce a ajuns Mare Maestru, a devenit profesor universitar cu normă întreagă, director de spital cu normă întreagă și președinte de asociație, tot cu normă întreagă! Ca Mare Maestru, primește peste 15.000 lei net lunar, o parte fiind camuflată sub diverse facturi și chitanțe. Deci, a fi MM înseamnă salariu bun, mașină, șofer, bani de protocol și toată lumea la dispoziția ta! Cine ar pleca de la butoiul cu asemenea prea respectabilă miere?

2. Cătălin Tohăneanu, Mare Secretar. Patronul firmei Top Birotica, firmă în faliment. Prin poziția de MS (10.000 lei pe lună, plus, evident, ”cheltuieli”) are întreaga bază de date cu toate contactele Fraților, ce sunt apelați pentru diverse favoruri, el răsplătindu-i cu medalii și demnități în MLNR. și-a construit templele de la Odeon și restaurantul din aceeași locație atrăgând Frații prin poziția de la MLNR.

3. Florin Bârlea, Mare Secretar adjunct. Om de încredere al MM, purtătorul de mesagerie secretă, pensionar ce a lucrat în SPP la logistică! Venituri de 10.000 lei lunar de la MLNR, plus diurne în deplasările personale și decontări cazare, masă și combustibil din banii noștri. Non-valoare ca om, fără caracter, lingușitor, dar atoatecunoscător.

4. Sandu Pușcarciuc, Mare Trezorier. Pensionar, căsătorit cu o femeie mai tânără cu 30 ani decât el, are necesități mari de resurse pt întreținere. Necunoscut cu vreo realizare în profan (ca toți ceilalți, dealtfel), este cel ce acoperă toate mizeriile financiare ale MM, realizând venituri în medie de 10.000 lei net lunar, plus celelalte avantaje, identice cu ale lui Bârlea. Este cel ce a reușit performanța de a impune în fața Fraților cinci cenzori, plătiți fiecare cu două mii lei lunar, pentru a acoperi ceea ce este de acoperit….

5. Ovidiu Galeș, Mare Orator. Chimist de profesie, angajat al MAI în cadrul laboratorului de expertize chimice al IGP, fost pentru scurt timp director la Direcția medicală. Pus acolo pe linie masonică, dar plecat cu șut în fund, e parașutat la 0215, de acolo la ORNIS, apoi secretar la Ministerul Apelor și Pădurilor. Plecat de acolo prin demisia ministrului, datorată și imensei contribuții pe care avut-o el la bunul mers al ministerului. Iată-l tânăr pensionar, om ce a terminat 4 facultăți și 3 doctorate la octogenara vârstă de 45 ani, frumos! Realizează venituri de la MLNR în sumă de 10.000.lei net pe lună, plus pensie 7.000. Astea neluând în considerare veniturile din magazinul Acacia Activ, unde cumnatul său este administrator. Curat murdar!

Să nu-l uităm nici pe șeful departamentului juridic: apărut după eliminarea lui Tonel Ionescu, insuficient de maleabil pentru stilul conducerii, acesta e abonat de doi ani încoace la aceiași 10000 lei net lunar. Despre cât este de competent vorbesc faptele: MLNR achită în paralel facturi de mii de euro cabinetului de avocatură al șefului Curții Superioare de Justiție masonică. Astfel, toată lumea este mulțumită, nu-i așa?

Aceștia sunt oamenii ce de 10 ani s-au înfipt cu tenacitate în resursele MLNR, sugând ca o căpușă nesătulă din sângele Fraților. Vă mirați că dau afară din MLNR toți contestatarii? Înțelegeți pentru ce luptă ei? Înțelegeți de ce vor ei un audit care să răspundă cerințelor lor?

Înțelegeți că la MLNR este necesar un audit MASONIC, pe principii și morală, nu pe articole din Codul civil și fiscal? Să răspundă Masonic în primă instanță, după aceea vorbim și de profan. Cum vreți voi să lase ei asemenea pleașcă? Cum să nu vă convingă ei că Ritul Scoțian vrea să acapareze MLNR? Cum să nu insiste să vă demonstreze că adevărul este cel enunțat de ei, că acea Comisie este ilegală, că cel mai bine ar fi să plece contestatarii? Ei chiar au pentru ce lupta! Vă garantez că nu luptă pt MLNR, ci numai pentru ei!

Să vorbim și de renumita Comisie care a îndrăznit să-l declare nedemn de a fi MM pe ilustrul conducător ce a lucrat 10 ani numai în interesul Ordinului! Fraților, aceasta comisie, în opinia mea, este mai mult decât legală, în sensul art 9.4 din Regulament. Bineînțeles, veți spune că nu respectă întru totul cerințele acestuia. Dacă ați avea bunăvoința să citiți și să înțelegeți comunicatele Comisiei, situația ar fi mult mai clară. Deci, Comisia îl acuză pe MM că este nedemn de funcție întrucât prin abuz, fără motive reale, masonice, a anulat concordatul cu Supremul Consiliu condus de Stelian Nistor și a semnat un alt concordat cu un nou suprem fondat de MLNR și condus de Radu Buzatu: un suprem ce este în totalitate iregular.

Deci, MM încalcă Constituția și Regulamentul, arde între coloane pe Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor, acțiune făcută cu scopul de a desființa Supremul Consiliu și a-i face loc celui condus de Radu Buzatu! MM forțează Frații să se înscrie la acesta iar cei ce contestă sunt expulzați. În atari condiții, această Comisie nu poate fi formată din demnitarii prevăzuți de Regulament, acești demnitari descalificându-se prin participarea la abuz prin acțiunile lor directe. Tot așa, nu puteau face parte nici membrii Marelui Consiliu, care au contribuit unanim la abuz. Iată de ce aceasta Comisie este perfect validă: fiind o situație de excepție, sunt necesare măsuri de excepție. Nu putem spune că în acest mod, în orice moment s-ar putea constitui o comisie ca să-l schimbe pe MM, pentru că asemenea situații nu se pot întâmpla în mod frecvent…

Imaginați-vă că majoritatea Demnitarilor și Ofițerilor sunt numiți de MM: niciunul nu este ales de Convent, toți sunt propuși și votați, cu excepția MM. Prin această modalitate s-a încălcat în mod frecvent Constituția. Mulți au fost numiți prin decret iar apoi decretul a fost validat de Convent, deci n-au fost aleși de către Frați

Strălucirea masoneriei române, prin reprezentanții ei enumerați mai sus, are deci un preț. Un preț mare, care totuși nu s-a dovedit suficient ca să acopere nevoile și obiceiurile din profan ale unora. Mărirea cotizațiilor, ”la cererea poporului masonic” nu a fost doar un semnal suplimentar de alarmă pentru Frații măcinați de îndoieli, ci a adus cu sine alte consecințe grave.

La poarta Templului se află tot mai mulți masoni – regulari, cinstiți și cu mare vechime – care se găsesc strânși cu ușa. Desigur, primii sunt pensionarii, care se văd nevoiți să-și drămuiască veniturile modeste din profan și să opteze pentru intrarea în adormire, pentru a nu trebui să aleagă între medicamentele necesare supraviețuirii și întreținerea privilegiilor conducerii. Situația nu e doar rușinoasă, ci și periculoasă: aceste figuri în vârstă reprezintă adevăratul capital al MLNR, zestrea sa de înțelepciune, rigoare și lumină, tot ce s-a șlefuit – cu greutate și speranță – în ultimii 30 ani! Echipa lui Radu Bălănescu nu are însă nevoie de conștiințele, ci doar de cotizațiile lor!

La oglindă, găsim altă categorie de Frați, la fel de precari din punct de vedere financiar: artiștii și oamenii de litere, pe care masoneria i-a atras și cultivat dintotdeauna, nu doar pentru prestigiul lor cultural, ci mai ales pentru creativitatea lor. În aceste minți șlefuite de Obediență se nasc zilnic vise, care devin proiecte, apoi realități ale progresului de mâine al României. Cu alte cuvinte, așa cum pensionarii reprezintă moștenirea substanțială a trecutului MLNR, oamenii de cultură garantează Ordinului un viitor fecund în planul conștiinței.

Vă întreb, Fraților, când am ales noi să ne lepădăm de experiență și de visare, de trecutul și de viitorul nostru? și, mai ales, pentru ce și pentru cine? Dacă Onoarea a devenit pentru unii un cuvânt demodat, atunci măcar din instinct de supraviețuire ar trebui ca fiecare celulă din organismul MLNR să reacționeze și să secrete anticorpii vitali. Pentru că adevărul pe care Radu Bălănescu se chinuie cel mai tare să ni-l ascundă este acesta: Marea Lojă Națională din România înseamnă membrii săi, nu cei delegați să administreze. Adică tu, Frate, tu și cu mine și cu el: inimile, conștiințele și brațele noastre. Am zis!”, este mesajul integral asumat de Florin-Liviu Stegărescu, Maestru mason și trimis mai multor membri din Marea Loja Națională din România.

Sursa: bzi.ro

  coral