Marele regret al lui Mitică Popescu. Regretatul actor și-a dezvăluit suferința, în ultimii ani de viață: „Nu realizezi la timp chestia asta”

A avut o carieră strălucită, un mariaj de poveste și a fost iubit de public. Mitică Popescu spunea, într-un interviu pentru PRO TV, că nu regretă nimic din viața sa. Imediat, actorul s-a corectat și a spus că are un singur regret, acela că nu a devenit tată:
„Cam ce am avut de spus în viață, am spus. Poate că mi-aș fi dorit să am un copil. Nu a fost să fie.”, spunea Mitică Popescu, la aniversarea sa de 77 de ani. 

A rămas văduv în urmă cu 24 de ani

Avea 40 de ani atunci când și-a unit destinul cu marea lui iubire, Leopoldina. Actriță și ea, s-au concentrat pe a da lumii din harul lor. Au dat tot pe scenă. În teatru, în film. Nu au apucat să facă copii, după cum spunea maestrul Mitică Popescu, în urmă cu câțiva ani, care dezvăluia că nici nu a realizat cum fugea timpul. 

„Regret că nu am copii, dar în profesia noastră nu realizezi la timp chestia asta. N-ai timp să ţii nici măcar o floare… Îmi amintesc că atunci când s-a prăpădit bietul tata am avut nu ştiu câte spectacole în acea săptămână. Poldi (n.r. – soția lui, Leopoldina Bălănuță) nici n-a putut veni la înmormântare, că avea matineu. Eu dimineaţa am fost la înmormântare la tata, iar seara eram pe scenă. Această meserie înseamnă sacrificii”, declara actorul, pentru Adevărul, în 2011.

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță, poveste de dragoste ca în filme: „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea"

„Pentru dragoste nu contează vârstă, dovadă că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piață, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Delta zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem”, a declarat Mitică Popescu în anul 2004, pentru jurnalul.ro.

A fost atras de preoție

A iubit teatrul, fotbalul, dar i-a trecut prin cap să să aleagă calea preoției. Marele actor a îmbrățișat scena, iar dragostea pentru fotbal s-a rezumat doar la iubirea pentru culorile alb vișiniu. Un mare suporter al  Rapidului, Mitică Popescu nu a ratat ocazia să-și arate admirația față de această echipă. 

„Mama iubea teatrul şi opereta. Tatăl meu iubea sportul. Ca să nu se ducă singuri, mă luau pe mine. Cu mama mergeam la spectacole, iar cu tata mergeam la fotbal. M-a atras, era ceva deosebit, o altă lume. Nu lipseam nici de la serbările de la şcoală. Erau părinţii care ne admirau… Am iubit însă toată viaţa şi sportul. Îmi amintesc că la un moment dat mama şi-a dorit să devin preot. Am fost şi băiat la altar, mergeam cu preotul cu Botezul. Îmi cumpărase chiar şi veşmânt. Eram mândru când apăream ca băiat de altar, cu veşmântul, era uşor spectaculos. Nu am urmat acest drum pentru că s-a întâmplat ceva între timp… nu mai ştiu”, povestea actorul. „Cred că tot timpul m-a atras teatrul. Când m-am făcut mai mare, mergeam singur la spectacole, iar la liceu, ca să scăpăm de practică, am propus la sindicat să facem un spectacol de teatru”, mai spunea Mitică Popescu pentru Adevărul. coral