Marius Humelnicu, fost fotbalist la Oțelul Galați, e propunerea PSD pentru funcția de ministru al economiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR, relatează GSP.ro.
Pentru evoluția sa contra celor de la Rocar (2-3), tânărul Humelnicu, azi aflat în pole-position pentru postul de ministru al economiei, a luat nota 3 în Gazeta Sporturilor și o stea în ProSport. Ambele ziare de sport au văzut ceva suspect la meciul „amical” jucat în debutul returului din sezonul 1999-2000. Avea să mai joace un minut în Liga 1, apoi să revină în Divizia B și, apoi, să joace în Azerbaidjan.

Propunerea pentru postul de ministru în cabinetul Ciucă, Marius Humelnicu, fost fundaș dreapta la Oțelul Galați, a jucat doar două meciuri în prima ligă din România. El a debutat în campionat pe 4 martie 2000, când antrenorul Țiți Dumitriu l-a titularizat contra celor de la Rocar. Din apărarea Oțelului mai făceau parte nume mult mai cunoscute: Pelin, Tofan, Haraga – ultimul înlocuit cu Mozacu.

Humelnicu nu mai era neapărat un tânăr de perspectivă. Mergea pe 23 de ani, primele sezoane fiind jucate în liga a doua, la Dunărea, cealaltă echipă din oraș.

Rocar s-a impus cu 3-2, însă meciul a fost aspru criticat în cele două cronici din principalele ziare de sport din țară, Gazeta Sporturilor și ProSport. Un ziar i-a dat nota 3, un altul – o steluță

GSP i-a dat nota 3 lui Humelnicu, notă primită de toți fotbaliștii de pe teren, iar jurnalistul care a semnat cronica a titrat „Onoarea celor fără de onoare”. Motivul, meciul a fost suspectat de blat. „Rocar și Oțelul au refuzat fotbalul, alegând farsa”, a adăugat jurnalistul Andrei Bălan. „Ecranizare răsuflată”, a conchis în cronica partidei. ProSport i-a dat lui Humelnicu o steluță, echivalentă notei 4. Cristian Costache, jurnalistul care a radiografiat partida, a încheiat cu concluzia spectatorilor prezenți la partidă: „Hai, bă, că-i vrăjeală”.

Humelnicu a mai jucat un singur meci în prima ligă, conform statisticii GSP. Un minut pe finalul partidei din 22 martie cu FC Național, 2-0, când a fost introdus la trecerea timpului, pentru conservarea unui rezultat valoros. A mai jucat la Fieni și apoi în Azerbaidjan Apoi, conform cifrelor culese de Romeo Ionescu, statistician care a colaborat cu GSP și ProSport, Humelnicu și-a continuat cariera la Cimentul Fieni (B), Dacia Unirea Brăila (B), Inter Gaz București (B), cu un scurt intermezzo de doi ani în Azerbaidjan, unde a jucat pentru necunoscuții de la Şahdağ Qusar FK și 4 meciuri la Gabala, formație mai cunoscută din țara ex-sovietică. Statisticile nu conțin anii 2000-2002, în care, cel mai probabil, Humelnicu a jucat în eșalonul terț din România.

În total, conform statisticilor, el are 2 jocuri în Divizia A și 124 în Divizia B. A marcat și 11 goluri în cel de-al doilea eșalon. Liceul făcut în paralel cu cariera de fotbalist, BAC-ul luat la șase ani de la începerea studiilor În vârstă de 44 de ani, Humelnicu este absolvent al Liceului cu Program Sportiv din Galați.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Senatului, Humelnicu și-a luat diploma de bacalaureat la șase ani după începerea studiilor liceale, în 1997, după cum scrie publicația Economedia. A terminat Facultatea de Mecanică specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică la Universitatea „Dunărea de Jos” din același oraș, după 5 ani – 1997 – 2002. În 2010, Humelnicu a terminat un masterat în „Drept şi Administraţie Publică Europeană”, pentru ca mai apoi să devină expert în achiziții publice.
 

 

coral