Martirii de la Hărcana au fost comemorați, ieri, la Turda, printr-o slujbă religioasă și o manifestare. Primarul Cristian Matei a subliniat că acest context al pandemiei nu poate fi comparat cu un câmp de luptă precum cel din timpul războiului mondial, însă este una din luptele vremurilor noastre.

"Comemorarea martirilor asasinați la Hărcana are o deosebită semnificație pentru noi toți. Păstrarea memoriei lor este o datorie morală și se cuvine să ne amintim mereu de acea zi tristă în care 18 oameni nevinovați au fost uciși mișelește. Ceea ce trebuie să înțelegem este că și noi scriem azi istorie și o influențăm. Contextul pandemiei nu poate fi comparat cu un câmp de luptă precum cel din timpul războiului mondial, însă este una din luptele vremurilor noastre. Este lupta pe care fiecare din noi o purtăm astăzi! Diferența este că armele noastre de acum sunt vigilența, dragostea pentru cei de care alegem să ne distanțăm social pentru a-i ține în siguranță și nu în ultimul rând responsabilitatea pentru sănătatea noastră, dar și a celor din jur.

Ne rugăm pentru odihna acestor suflete nevinovate, martirii de la Hărcana! Dumnezeu să-i aibă în pază!", a transmis Cristian Matei.

coral