Primăvara aduce cu ea noi oportunități de a face alegeri mai bune pentru planetă, dar și pentru a face fapte bune. Astfel, la târgul de haine #ReClothing, ce are loc în perioada 5 – 6 aprilie 2022, la Iulius Mall Cluj, peste 1.000 de articole vestimentare vor primi o a doua șansă, iar banii strânși în urma vânzărilor vor fi utilizați pentru a veni în sprijinul ucrainenilor care au fost nevoiți să fugă din calea războiului. Tot în cadrul evenimentului se pot face donații în bani, ce, de asemenea, vor fi redirecționați către refugiați.

Forța ajutorului s-a propagat cu o viteză uluitoare în ultima perioadă, iar târgul  #ReClothing de la Iulius Mall Cluj își propune să extindă și mai mult acest comportament astfel încât solidaritatea față de ucraineni să continue să se manifeste. Astăzi și mâine, în zona H&M, vei găsi peste 1.000 de articole vestimentare ce nu se mai potrivesc stilului celor care le pun în vânzare, dar care pot da un refresh garderobei tale. Mai mult decât atât, banii strânși la târg vor fi direcționați către programele dedicate refugiaților din Ucraina, care ajung în zona Clujului – cea mai mare parte din sumă fiind alocată pentru amenajarea unui spațiu educațional dedicat copiilor. Inițiativei s-au alăturat și designeri români precum: La Donna, Isabela Teodor, Laura Ciobanu, Komoda, astfel că la târg vor fi expuse și articole semnate de creatori și producători locali, într-un colț dedicat lor. 

„Ne bucurăm să vedem un răspuns pozitiv din partea comunității: oamenii au fost alături de noi și ne-au donat cantități impresionante de haine. Ne dorim să arătăm tuturor că schimbarea pornește chiar din garderoba lor și vrem să le oferim cadrul necesar în care pot să testeze, la târg. Vom fi aici cu idei, sfaturi și exemple pentru a-i ajuta să facă shopping într-un mod sustenabil și să reducă risipa. În plus, un astfel de eveniment e un prilej de implicare și de a face un gest pentru comunitate”, spune Ovidiu Lădar, membru JCI Cluj.

În cadrul evenimenului vor avea loc și workshop-uri, ce îi vor ajuta pe participanți să își identifice propriul stil vestimentar. De asmenea, curioșii vor învăța când și cât să cumpere, cum să aleagă opțiuni sustenabile și care sunt cele mai potrivite articole de îmbrăcăminte pentru stilul lor de viață și pentru caracteristicile lor.

Totodată, cei care doresc pot face și donații în bani către Asociația JCI Active Citizens Cluj, care va multiplica efortul de a face fapte bune!

Ajută-ne să ajutăm! Vino la târg, iar cumpărăturile tale se vor transforma în bucurii pentru cei aflați în nevoie.

 

 

coral