Medicul chirurg Daniel Deceanu, director medical la spitalul CFR din Cluj, le cere autorităților schimbarea metodologiei de testare Covid-19. Acesta spune că toți pacienții trebuie testați obligatoriu, nu doar cei care se încadrează în „definiția de caz”.

Medicul Daniel Deceanu acuză lipsa serviciilor medicale față de pacienții cu alte patologii, cei care n-au avut luni de zile acces la serviciile medicale:

„Trebuie schimbată metodologia, așa încât să fie toată lumea testată când vine la spital. Sunt mulți bolnavi care nu au avut acces la servicii medicale și nu e normal. Asta ar însemna o oarecare normalitate. În plus, oamenii plătesc servicii medicale la stat și e dreptul lor să beneficieze de tratamente. Iar cei care vin în spital, indiferent dacă au sau nu simptome, să fie toți testați. Lăsați spitalele să funcționeze, dar testați pe toată lumea, iar cei pozitivi să fie transferați la unitățile care tratează Covid”, spune medicul pentru G4media.ro

Intervențiile chirurgicale au fost interzise pe perioada stării de urgență. S-au operat doar urgențele cu pericol letal, acele afecțiuni care pun în pericol viața: „cancerul nu e periculos?”

La CFR, spitalul unde există un singur medic oncolog, Anca Mihailov, au primit asistență 175 de pacienți în perioada 15 mai – 1 iulie.

„Doctorii fac o muncă supraomenească în condițiile date. Anca Mihailov, medicul nostru oncolog, singurul din spital, a tratat în perioada 15 mai – 1 iulie 175 de bolnavi cu cancere. Un singur om. E dificil pentru toată lumea, e dificil și pentru medici, e foarte greu și pentru pacienți. E frustrant să vezi că sunt persoane care nu cred că există virusul, sau că e ceva banal, că totul este o manipulare, o conspirație mondială sau mai știu eu ce. Ce să spună medicul care lucrează în condițiile acestea dificile în fiecare zi? Ce-ar putea să mai spună dacă citește aberații de acest fel?”, adaugă doctorul.

coral