După numărul mare de cazuri Covid apărute în comuna Tureni, începe să se vadă „luminița de la capătul tunelului”.

Recent DSP Cluj raporta 14 cazuri COVID la Tureni și o incidență de peste 6 la mia de locuitori. Însă primărița Daniela Mănăilă spune că în zilele următoare se va intra într-un trend descrescător, iar incidența va fi mai mică, în bună parte și datorită locuitorilor care au înțeles cât de importante sunt măsurile de protecție sanitară.

În luna septembrie la Tureni a început o campanie de informare a populației cu privire la importanța vaccinării anti-COVID. La ora actuală cam 45% din populația comunei este vaccinată, dar se așteaptă ca numărul solicitanților să crească, după spusele medicului de familie Andreea Kis.

Daniela Mănăilă a declarat că personal s-a vaccinat și cu a treia doză anti-COVID, iar astăzi va face și vaccinul antigripal pentru o protecție sporită în perioada sezonului rece.

Administrația locală a comunei Tureni face un nou apel către populație care este îndemnată să se vaccineze, să limiteze deplasările și să respecte normele de protecție sanitară, să se poarte mască în spațiile închise, distanțarea socială și spălatul pe mâini sunt de asemenea recomandate.

„Nu înseamnă că dacă rata va scădea gata am scăpat de probleme. Trebuie în continuare să ne vaccinăm, să respectăm măsurile sanitare impuse, numai așa vom scăpa de pandemie și ne vom întoarce la o viață normală. Până acum la medicul de familie se făcea vaccinarea cu serul Johnson@Johnson, acum vrem să aducem și Pfizer sau Moderna. Deja sunt programări în fiecare zi pentru vaccinarea anti-Covid și numărul doritorilor va crește”, subliniază Daniela Mănăilă, conform Turdanews.

coral