Giuliano Stroe, copilul din Olt supranumit ”Micul Hercule” dupa ce la varsta de cinci ani, in 2009, a intrat in Cartea Recordurilor, implineste 16 ani in aceasta vara.

Pustiul a devenit cunoscut in Romania, in urma cu 10 ani, dupa ce a impresionat cu muschii sai juriul si audienta unei emisiuni TV din Italia mergand in maini, foarte rapid, pe o distanta de 10 metri. Pe atunci, familia Stroe era stabilita in Italia. De atunci, ”Micul Hercule” a continuat sa faca exercitii fizice solicitante impreuna cu fratele sau Claudio, sub indrumarea tatalui, aparand in numeroase filmulete postate pe Internet. In prezent, pustiul practica box si kickboxing, la clubul infiintat de tatal sau, Asociatia Giuliano & Claudio Boxing Club, dupa ce cativa ani si-a dezvoltat musculatura prin culturism.

De-a lungul anilor, cazul fratilor Stroe a ajuns de nenumarate ori in atentia Directiei pentru Protectia Copilului din Olt, iar Iulian Stroe a fost, la un moment dat, la un pas de a fi decazut din drepturile parintesti, pentru rele tratamente aplicate minorului. Barbatul, tata a patru copii, dintre care Giuliano este cel mai mare, este el insusi un impatimit al sportului.

coral