Medicul nutritionist Mihaela Bilic demonteaza unul dintre cele mai mari mituri alimentare romanesti cu privire la slanina de porc. Pe cat de gustoasa este, pe atat de periculoasa se crede ca este pentru sanatate, mai ales pentru cei care au probleme cu colesterolul.

Iata ca lucrurile nu stau chiar asa, ci din contra. Mihaela Bilic spune pe pagina ei de Facebook ca slanina de porc duce mai degraba spre somon si uleiul de masline, atunci cand vine vorba despre continutul de acizi grasi.

"Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal.

Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate.

Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon", a scris Mihaela Bilic.

De ce este buna slanina

Conform cercetarilor actuale, slanina de porc prezinta numeroase beneficii pentru organism si este ideal sa fie consumata in cantitati moderate, dar regulate.

S-a dovedit ca slanina ajuta la intarirea sistemului imunitar. Specialistii in domeniu sustin ca datorita acidului arahidonic, aceasta favorizeaza scaderea colesteroluluisi este esentiala pentru protectia organismului.

Mai mult decat atat, cantitatile mici de grasime sunt benefice pentru inima si pentru cele mai importante vase de sange.

Un consumator de grasime are un ritm cardiac regulat, un muschi cardiac mai puternic si o circultie usoara a sangelui. De asemenea, slanina incetineste si intoxicarea alcoolica si este un bun remediu pentru durerile articulare.

Trateaza mahmureala

Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac.

Trateaza durerile de articulatii

Pentru a scapa de durerile de articulatii, se recomanda frecarea articulatiilor bolnave cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de albine. Deasupra se pune celofan sau hartie de pergament, se inveleste cu un fular si se lasa sa actioneze peste noapte.

Paradiz studio coral