Războiul care a izbucnit în Ucraina continuă și astăzi, la aproape o lună de la primul atac, din această cauză majoritatea cetățenilor ucraineni au decis să își părăsească casa în căutarea unui adăpost. Având în vedere că România este o țară vecină cu Ucraina, cele mai multe familii au ajuns aici, unde au primit ajutorul voluntarilor, al oamenilor de rând sau chiar al vedetelor.

Actorul Mihai Călin se numără printre cei care au ales să ofere o locuință și bunuri necesare refugiaților din Ucraina, astfel, împreună cu soția sa, au primit în propria casă o mamă cu doi copii.

Mihai Călin a găzduit o familie de ucraineni, veniți în România doar cu hainele de pe ei

Actorul a povestit pe rețelele de socializare drama familiei de ucraineni pe care o găzduiește. Femeia a plecat din Kiev alături de cele două fetițe ale sale, Arina și Veronika, luând foarte puține lucruri cu ele.

„Regina, Arina(17), și Veronika(9) din Kyiv au sosit la noi in seara asta. Vor sa rămână aici până se vor putea întoarce acasă. – Aveti haine pt spălat? Mâine vi le aducem.
-Hainele de pe noi sunt tot ce avem. Și încă un mic troler. De 5 zile au mâncat numai sandwich-uri.

Arina vrea la școala, vorbește engleză. Și cred ca ar trebui sa-i găsim un psiholog. Veronika ar trebui sa învețe engleză.
Mai vorbim.
Multumesc#marianraduna. Ești un înger.
E nevoie de noi toți pt ajutor.
Gara de Nord e plină de mame cu copii”, a scris Mihai Călin pe pagina personală de Facebook.

Mihai Călin: „Au dormit timp de șase zile în baie”

Din frica bombardamentelor, mama împrună cu cei doi copii care au fost găzduiți de Mihai Călin a dormit timp de șase zile în baie. Actorul susține că această tragedie a țării vecine reprezintă o lecție pentru români, deoarece oamenii vor învăța să fie mai solidari și mai altruiști!

„E o poză din apartamentul lor din Kiev, unde au dormit timp de șase zile în baie în timpul bombardamentelor. Mi se pare că nouă, românilor, ni se întâmplă un lucru interesant. Cred că mulţi ar putea spune, despre noi, românii, că suntem destul de dezbinaţi. Eu cred că noi suntem capabili de o solidaritate ieşită din comun în momentele grele. Cu noi sau cu alţii. Nu am învăţat să fim solidari în momentele bune. Acum, acest ajutor pe care românii îl dau ucrainenilor ne uneşte. E un moment interesant pentru naţia română”, spune Mihai Călin.

coral