Mihai Gâdea și Antena 3 au primit o lovitură grea din partea justiție. Magistrații au dat o sentință împotriva celebrului realizator de televiziune, dar și postului pentru care lucrează. Este vorba despre bani mulți, pe care Mihai Gâdea trebuie să îi scoată din buzunar. Cel care l-a chemat în instanță a fost scriitorul Gabriel Liiceanu, care s-a simțit lezat de cele spuse într-una dintre emisiuni.

Mihai Gâdea a primit o lovitură grea

Mihai Gâdea este bun de plată! Magistrații de la Curtea de Apel i-au dat câștig de cauză lui Gabriel Liiceanu, în dosarul în care scriitorul l-a acuzat de denigrare pe celebrul realizator de televiziune. Instanța a decis că Gabriel Liiceanu trebuie să primească daune morale în valoare de 20.000 de euro, plus 6.020 de lei cheltuieli de judecată. Dar de unde a plecat tot acest scandal? Ei bine, scriitorul s-a supărat nevoie mare, după ce a auzit într-o emisiune prezentată de Mihai Gâdea o serie de acuzații foarte grave care i-au fost aduse. Prezentatorul ar fi lăsat să se înțeleagă că celebrul filosof și-ar fi bătut soția însărcinată.

„Domnu’ Liiceanu, mie mi-ar fi fost foarte ruşine să fiu în locul dumneavoastră pentru relatarea din interviul, cred că din revista Psihologia, a fostei dumneavoastră soţii, ştiţi la ce mă refer… S-o bateţi în luna a nouă… D’asta v-a părăsit, nu?”, spunea Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza Zilei din 16 aprilie 2019.

„Ce a precizat Curtea de Apel”

Gabriel Liiceanu, preşedintele Editurii Humanitas, nu a stat deloc pe gânduri și a dat imediat în judecată postul Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, la sfârşitul anului 2019 pentru „acuzaţii mincinoase şi declaraţii denigratoare şi defăimătoare”.

Iată că recent magistrații au soluționat această plângere. Iată ce a precizat Curtea de Apel: „Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 20.000 de euro cu titlu de daune morale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate. Obligă intimaţii pârâţi în solidar la plata către apelantul-reclamant a sumei de 6.020 lei, cheltuieli de judecată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie!“.

Din fericire pentru jurnalistul Mihai Gâdea și Antena 3, decizia dictată de magistrații de la Curtea de Apel nu este una definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă pentru cauze cu minori şi de familie.

coral