La centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială „Horea” din Cluj-Napoca, mii de clujeni s-au programat, însă nu se pot vaccina, deoarece nu există personal. 

„În urmă cu trei săptămâni m-am înscris pe platformă pentru vaccinare la Şcoala Horea de pe strada Horea. Am aşteptat până azi, nu m-a sunat nimeni, n-am primit niciun mesaj şi am zis să merg să văd care a situaţia. Am mers la Şcoala Horea şi mi s-a spus de la poartă că n-a fost nimeni vaccinat acolo, că nu e încă funcţional centrul de vaccinare, nu lucrează. Asta, deşi e trecut ca funcţional pe platformă şi m-am programat. Înaintea mea erau înscrişi acolo peste 1.400 de persoane. Acum sunt înscrise circa 3.000”, a declarat, pentru Cluj24 un clujean.

Peste 3.000 de clujeni sunt pe lista de așteptare a centrului de vaccinare de la Școala Gimnazială „Horea”.

Acesta însă nu este un caz izolat. Se pare că din 40 de fluxuri de vaccinare cât există în județul Cluj, doar 25 funcționează, asta în condițiile în care premierul Cîțu anunță „marea revenire la normalitate” în 1 iunie. 

„Cele care nu sunt active nu au încă personal. Ieri s-a deschis un centru la Turda cu fluxul Moderna și în funcție de cum vor fi și alte fluxuri disponibile se vor deschide și alte centre.

Toate centrele care vor fi disponibile, chiar dacă nu vaccinează în momentul de față apar pe platformă. Nu apar active pentru că există liste de așteptare”, a spus prefectul Clujului, Szilard Tasnadi.

coral