De la medici, asistenți, manageri de spital și până la portari, șoferi și voluntari UPU-SMURD, Consiliul Județean (CJ) Cluj a decis să acorde la peste 6.200 de cetățeni clujeni titlul de Cetățean de Onoare al Județului.

Cei mai mulți provin de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca (4.574 de persoane), Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu Cluj (450) și Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj (392).

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a declarat că ultimii doi ani au reprezentat o adevărată provocare pentru personalul din spitalele clujene și instituțiile de profi.

„Deși s-au confruntat cu numeroase dificultăți, acești adevărați eroi ai zilelor noastre au făcut eforturi supraomenești pentru îmbunătățirea stării de sănătate și salvarea vieții celor infectați cu temutul coronavirus. Conștientizând rolul și importanța personalului din instituțiile medicale clujene și din cadrul unităților de importanță strategică în acest domeniu, pe tot parcursul pandemiei de coronavirus, precum și contribuția deosebită adusă la creșterea calității actului medical și la salvarea a mii de vieți omenești, în contextul extrem de dificil determinat de situația pandemică, se cuvine a acorda titlul de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – «Clujean de onoare» acestor eroi care, ulterior lunii decembrie a anului 2020, s-au alăturat eforturilor de combatere a coronavirusului în județ”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj, conform monitorulcj.ro

Reamintim că și până în decembrie 2020, Consiliul Județean a acordat acest titlu personalului medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

Costurile aferente realizării însemnelor distinctive ce vor fi înmânate spitalelor vor fi suportate din bugetul Consiliului Județean, urmând a avea loc, ulterior,  o ceremonie de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Județului – „Clujean de onoare”.