Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Europa FM că nu există școală din România unde să nu fie nevoie de ore remediale și mizează pe implicarea tuturor dascălilor. Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta, a menționat ministrul Sorin Câmpeanu.

”Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, a spus ministrul.

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială. Ministrul Educației spune că au fost identificate deja fondurile necesare, este vorba despre 30 de milioane de euro bani europeni.

Sorin Cîmpeanu a mai spus la Europa FM că zilele acestea va a discuta cu coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, despre cum și unde se va realiza vaccinarea angajaților din educație.

”Această interogare este necesară pentru a putea anunța coordonatorul campaniei de vaccinare care este numărul dozelor necesare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Organizarea procesului de vaccinare ține de coordonatorul campaniei de vaccinare, cu care chiar săptămâna aceasta o s am discuții preliminare, dar nu pot să îi cer un răspuns clar, pentru a informa toate cadrele didactice, înainte de a avea datele efective cu privire la rata de transmitere și disponibilitatea de vaccinare”, a spus ministrul.

”Orice persoană din sistemul de învățământ care se va vaccina va însemna un minus cu privire la riscul de transmitere a acestui virus. Indiferen de rezultatul disponibilității pentru vaccinare, noi ne dorim începerea școlii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

coral