Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a afirmat sâmbătă, în cadrul unei intervenții televizate, că guvernanții nu pregătesc doar o creștere a pensiilor, ci chiar o creștere „mai mare decât prevede legea".

„Creşterea pensiilor a fost anunțată și rămâne ultima, să zic așa, discuție de făcut în coaliție, când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar și la apărare. Nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ținut cont, în sensul în care creșterea economică, evident, se reduce pe anul viitor.

Dar creșterea de pensii va fi și va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. N-o să spun procentul", a declarat ministrul, în direct la emisiunea INCOME cu Adrian Măniuţiu de la Antena 3 CNN. De asemenea, ministrul a dat asigurări că nu vor crește taxele în anul 2023 și 2024. Lucru puțin credibil, luând în vedere câte modificări fiscale au fost aprobate până acum de actuala coaliție de guvernare.

„Nici nu au fost creșteri, a fost eliminarea unor excepții. Dacă vrem să fim sinceri până la capăt. Nu intervin măsuri noi", a declarat Adrian Câciu, întrebat dacă ne așteptăm la creșteri de taxe sau la alte modificări cu impact asupra economiei.

coral