Premierul Florin Citu a anuntat miercuri seara demiterea lui Stelian Ion din functia de ministru al Justitiei. Cererea de revocare din functie a fost deja trimisa presedintelui Klaus Iohannis.

Schimbarile pe scena politica continua. Forin Citu a anuntat miercuri seara demiterea lui Stelian Ion din functia de ministru al Justitiei.

Stelian Ion, demis din functia de ministru al Justitiei

Premierul Florin Citu a luat miercuri seara o decizie radicala, dar importanta pentru Romania, acesta la demis pe ministrul Justitiei, iar cererea de revocare a fost trimisa spre aprobare lui Klaus Iohannis.

"l-a demis din funcÈ›ie pe Stelian Ion, ministrul JustiÈ›iei. Cererea de revocare a fost deja trimisă către preÈ™edintele Klaus Iohannis.",  a spus Citu.

Premierul Romaniei a explicat ca nu vrea sa tina in echipa lui persoane care nu se gandesc la viitorul tarii si nu permite dezvoltarea acesteia, pentru ca nu sunt capabili sa-si ia sarcinile in serios.

Mai mult decat atat, Florin Citu a mai spus ma ministrul Justitiei "santajeaza poporul roman" prin blocarea unor proiecte de dezvoltare, dar mai ales ca, nu a reusit desfiintarea Sectiei pentru investigarea magistratilor, lucru de care ar fi trebuit sa se ocupe in aceste opt luni.

“Nu voi accepta în Guvernul României miniÈ™tri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (…) nu a reuÈ™it să se impună în coaliÈ›ie, nu a reuÈ™it să-È™i ducă la bun sfârÈ™it proiectele.

Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu eÈ™ti de acord să dezvolÈ›i comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie È™antajat”, a spus premierul.

Stelian Ion, amenintari la adresa lui Florin Citu

La putin timp dupa ce a fost demis din functia de ministru al Justitiei, Stelian Ion a inceput sa-l ameninte pe Florin Citu.

Fostul ministru al Justitiei a precizat ca plecarea lui din echipa Citu va fi urmata si de plecarea premierului.

Mai mult, acesta a mai precizat ca a fost constrans sa ofere avize mult prea repede, pentru proiecte care necesitau analiza de cateva zile.

Mai mult, Stelian Ion a spus despre premier ca nu are respect fata de lege, amintind antecedentele sale din trafic.

"Premierul Florin CîÈ›u arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru ConstituÈ›ie. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin CîÈ›u È™i-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin CîÈ›u va pleca acasă. coral