Ministrul Mediului, Tánczos Barna se află într-o vizită la Cluj-Napoca. Ministrul a vizitat Centrul de Deșeuri și  a mers cu autobuzul, gratuit.

„Vinerea verde a prins rădăcini la Cluj-Napoca: primarul Emil Boc a făcut transportul public gratuit în zilele de vineri pentru a încuraja locuitorii orașului să se deplaseze într-un mod prietenos cu natura.

Clujul are o viziune pe termen lung în acest domeniu, conducerea urbei dezvoltă de ani buni rețeaua de transport public și impulsionează transportul verde”, a spus Tánczos Barna.

Acesta a mers cu autobuzul, alături de primarul Emil Boc.

Până în decembrie trebuie terminate secțiunile de selectare și compostare la Centrul de deșeuri

Ministrul Mediului a vizitat și Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Cluj.

„Până în momentul de față s-a predat doar secțiunea de depozitare, însă până în decembrie trebuie terminate și secțiunile de selectare și compostare.

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj se confruntă acum, la început, cu mici dificultăți, dar aceasta nu înseamnă că în scurt timp nu se va realiza aici un centru de deșeuri economic și ecologic.

Trebuie să ajungem în faza în care întregul sistem va funcționa la capacitate maximă, care va fi în beneficiul întregii populații din județul Cluj”, a spus ministrul.

coral