Prezent în cursul zilei de miercuri, 8 aprilie, la Cluj-Napoca, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat că în orașul de pe Someș se pot face o mie de teste de coronavirus pe zi si a vorbit ca Deva sau Suceava sa poata aduce teste pentru a fi lucrate aici.
Potrivit acestuia, la Cluj exista si capacitate de testate si de tratament. "Clujul este un exemplu de buna practica. Am vrut sa vad efectiv fiecare management, sa mi se prezinte problemele si activitatea desfasurata. Fata de multe alte orase, asez Clujul undeva sus, atat ca activitatea medicala, cat si ca implicarea administratiei locale, ca este Prefectura sau ca este Primaria municipiului.

Tin sa mentionez ca din toate discutiile pe care le-am avut, exista capacitate si de testare, exista capacitate si de tratament la nivelul unitatilor din Cluj-Napoca. Astept orice sesizare sa imi ajunga la nivel de minister si sa pot completa orice deficienta, orice deficit sau orice necesitate", a afirmat Nelu Tataru.

El a pus ca la Cluj pot fi realizate o mie de testari pe zi pentru Covid-19.

"La Cluj exista o capacitate de o mie de testari pe zi. Tin sa mentionez ca Clujul poate asigura testarea si pentru localitati din jur, deja am vorbit pentru Deva sau pentru Suceava sa poata aduce teste pentru a fi lucrate la Cluj", a precizat ministrul Sanatatii.
 

coral