Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut, luni, o primă întâlnire de lucru cu reprezentanţii companiilor care au câştigat contractele de proiectare a spitalelor regionale din Cluj-Napoca şi Iaşi.

”Spitalele regionale de la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova sunt principalele investiţii în infrastructura spitalicească din România care vor fi dezvoltate în următorii ani, iar respectarea termenelor contractuale este o prioritate a Ministerului Sănătăţii”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă. 

Potrivit instituţiei, în cadrul întâlnirii organizate la sediul Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţii firmelor care au câştigat contractele de proiectare a spitalelor regionale, aceştia au prezentat graficul de activităţi, astfel încât etapa de proiectare să fie finalizată cel târziu în martie 2023 pentru Spitalul Regional Iaşi, respectiv mai 2023 pentru Spitalul Regional Cluj-Napoca.  

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii a subliniat că echipele de proiectanţi au o mare responsabilitate pentru realizarea unor proiecte cu un impact important asupra calităţii sănătăţii publice din România.  

”Proiectele tehnice trebuie să fie nu doar finalizate la timp, ci calitatea proiectării trebuie să fie la cele mai ridicate standarde de calitate. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a insistat asupra faptului că o proiectare de înaltă calitate va uşura mult etapa de construcţie propriu-zisă, iar Ministerul Sănătăţii le asigură întregul sprijin pentru îndeplinirea obligaţiilor contractuale”, a mai transmis ministerul.  

coral