Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus miercuri că țara noastră este pe o pantă descendentă a valului trei. Ea a precizat că acest lucru nu înseamnă sfârșitul pandemiei.

Ministrul Ioana Mihăilă a spus, miercuri, la Europa FM, că deși suntem pe o pantă descendentă a valului trei, este prematur să spunem că am scăpat de pandemie.

„Suntem pe o pantă descendentă a valului trei. Nu înseamnă că am scăpat, dar ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur”, a spus Mihăilă.

Aceasta spune că scăderea incidenței trebuie simțită de cât mai multe persoane și poate, încet-încet, se vor atinge mai multe măsuri de relaxare.

„Scăderea incidenței trebuie să o simțim și noi în mod direct, nu doar sistemul de sănătate, care poate să răsufle mai ușurat. Trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la școală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite zone, în spații deschise și, încet-încet, poate că vom reuși să atingem și alte măsuri de relaxare”, a mai spus Ioana Mihăilă.

coral