Ministrul Sanatatii a transmis un mesaj pentru cetatenii romani cu prilejul Sarbatorilor Pascale. Nelu Tataru indeamna populatia sa respecte, mai mult ca oricand, masurile impuse de autoritati.

„Stimati Concetateni,

Intram in perioada Sarbatorilor Pascale, unii dintre noi asteptand Invierea Domnului, ceilalti Sarbatoarea Floriilor. Pastele este cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii, care a adus omenirii speranta. Este Sarbatoarea familiei celebrata intotdeauna  impreuna cu cei dragi. Anul acesta este unul special, in care trebuie sa intelegem ca vom sarbatori altfel, spre binele nostru si al apropiatilor.

Viata noastra s-a schimbat, traim vremuri de nesiguranta, cu restrictii pe care nu le credeam posibile. Din nefericire, in aceasta lupta am pierdut vieti si unii dintre noi sunt acum in doliu, iar altii  ingrijorati pentru cei care lupta cu boala.

Dragi romani,

Este necesar ca in aceste 2 saptamani critice sa mentinem, mai mult ca niciodata,  restrictiile si  regulile de distantare sociala, chiar daca este si mai greu in acest momente. In acest fel vom salva vietile noastre si ale apropiatilor si ne vom reuni curand sanatosi. Gandurile mele se indrepta catre toti cei care lucreaza acum pentru noi in toate domeniile de activitate.

Un gand special catre toti colegii mei din sistemul sanitar care se afla in linia intai si carora le doresc putere de munca si le solicit ca in aceste zile de grea incercare sa dea, inca o data, dovada de responsabilitate si solidaritate. Intotdeauna personalul medical a stiut sa raspunda prezent si sa isi onoreze meseria.

Numai impreuna vom putea sa trecem de aceasta perioada si vom putea face ca, anul viitor, sa ne strangem in brate cu ocazia Sarbatorilor Pascale”, a transmis Nelu Tataru.

Pana astazi, 11 aprilie, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, 290 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman  si Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 523 de noi cazuri de imbolnavire. La ATI, in acest moment, sunt internati 208 de pacienti. Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 24.984 de persoane. Alte 74.233 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 59.272 de teste. coral